МАКФАКС

Tag "вработувања"

До формирање влада, нема нови вработувања

До формирање влада, нема нови вработувања

Економија

  Додека не се формира влада, не може да се објавуваат огласи за редовни вработувања на неопределно време, појасни во сабота министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска.

Прочитајте го целиот напис
18.02.2017

Се отвораат 10 илјади нови работни места

Се отвораат 10 илјади нови работни места

Економија

  Нови 10 илјади вработувања треба да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14.200.000 евра, или 2,6 милиони

Прочитајте го целиот напис
17.02.2017

Бројот на невработени во Прилеп се намалил за 11.200 лица

Бројот на невработени во Прилеп се намалил за 11.200 лица

Македонија

  Според податоците на Агенцијата за вработување, бројот на невработени лица, за 12 години во Македонија се намалил за 160.000, а во Прилеп за 11.200, соопшти директорот на АВРМ, Владо

Прочитајте го целиот напис
26.01.2017

Макфакс е-билтен

Email *