МАКФАКС

Tag "жени"

Путин во поетски стил го честита 8-ми Март

Путин во поетски стил го честита 8-ми Март

Занимливости

Рускиот претседател Владимир Путин на сите жени во Русија во средата им го честиташе празникот 8 март со стихови на Константин Балмонт.   Шефот на руската држава им се обрати

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

На Денот на жената се бара пристап до правда за жртвите на семејно насилство

На Денот на жената се бара пристап до правда за жртвите на семејно насилство

Македонија

  Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените -ЕСЕ, изразува загриженост за лимитираниот прогрес на државата на полето на постигнување на родова еднаквост и справување со родовото базирано насилство.

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Жените во Италија нема да работат во среда, ни домашна работа

Жените во Италија нема да работат во среда, ни домашна работа

Европа

  Жените во цела Италија ќе отсуствуваат од работа во среда, на меѓународниот Ден на жената 8-ми Март, и тоа не само од работа, туку нема да работат ни домашни

Прочитајте го целиот напис
07.03.2017

Во Гевгелија осмомартовски марш на Форумот на жени на СДСМ

Во Гевгелија осмомартовски марш на Форумот на жени на СДСМ

Политика

Под мотото „За рамноправност – За живот“ годинава во Гевгелија во неделата се одржа петтиот Осмомартовски марш организиран од Форумот на жени на СДСМ, а во центарот на градот, покрј

Прочитајте го целиот напис
05.03.2017

Повик до наставничките: Откажете се од подарокот, помогнете некому!

Повик до наставничките: Откажете се од подарокот, помогнете некому!

Македонија

  Учителките, наставничките, вработените во градинките и другите жени да се откажат од подароците што децата им ги носат за

Прочитајте го целиот напис
03.03.2017

Арсовска-Томовска: Јазот меѓу можностите и потребите на жените лидери се помал

Арсовска-Томовска: Јазот меѓу можностите и потребите на жените лидери се помал

Македонија

  Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска учествуваше на вториот ден од „Глобалниот самит на жени лидери

Прочитајте го целиот напис
18.02.2017

Да се зголеми учеството на жените лидери во бизнисот и во политиката

Да се зголеми учеството на жените лидери во бизнисот и во политиката

Македонија

  Во сабота во Скопје се одвива вториот ден од Глобалниот самит на жени лидери 2017 GWLS. Во рамки на

Прочитајте го целиот напис
18.02.2017

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

Македонија

  Македонија добро котира во однос на родовата еднаквост, нема толку разлики на кој начин се третираат жените, но тие

Прочитајте го целиот напис
17.02.2017

ССК: Македонија за прв пат во глобалната платформа на жени лидери

ССК: Македонија за прв пат во глобалната платформа на жени лидери

Економија

  Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), во соработка со Здружението на бизнис жени во Република Македонија како и

Прочитајте го целиот напис
15.02.2017

Кај жените помнењето слабее во педесеттите

Кај жените помнењето слабее во педесеттите

Билтен

Резултатите од неодамна спроведено истражување упатуваат на тоа дека паметењето и времето или брзината на реакцијата на мозокот кај жените

Прочитајте го целиот напис
26.01.2017

Макфакс е-билтен

Email *