МАКФАКС

Tag "книга"

Објавен „Возвишување“ роман за авантурите на еден револуционер

Објавен „Возвишување“ роман за авантурите на еден револуционер

Книги

  Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје објавува дека наскоро од печат излегува романот „Возвишување“ од бугарскиот писател Милен Русков. Романот е добитник на Наградата за литература на Европската унија во

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017

Во Белград претставена книгата „Анатомијата на судското убиство“: Милошевиќ е убиен

Во Белград претставена книгата „Анатомијата на судското убиство“: Милошевиќ е убиен

Регион

Книгата на „Анатомијата на судското убиство“ е всушност судско-медицинска експертиза на извештајот на судијата Кевин Паркер, кој ја водеше истрагата во врска со смртта на поранешниот српски водач, Слободан Милошевиќ

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Книгата – совршен подарок за секоја дама

Книгата – совршен подарок за секоја дама

Книги

  Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје го најавува објавувањето на Книга подарок за посебна дама како тебе, која во месецот на жената ќе може да се купи по промотивна цена

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Во Франција, сепак, објавена контроверзната книга „Исламски фашизам“

Во Франција, сепак, објавена контроверзната книга „Исламски фашизам“

Книги

Есејот „Исламска фашизам“ на германскиот државјанин од египетско потекло Хамед Абдел-Самад во која авторот жестоко се пресметува со ткн политички ислам, кончено е издадена во Франција, во издание на куќата

Прочитајте го целиот напис
05.03.2017

Во аргентинското електронското списание eSEFARAD објавен втор расказ од Томислав Османли на ладино

Во аргентинското електронското списание eSEFARAD објавен втор расказ од Томислав Османли на ладино

Книги

Расказот „Небото на Сукот“ на македонскиот автор Томислав Османли во превод на ладино деновиве е објавен во неделното електронско списание

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Нова книга од Јован Стрезовски

Нова книга од Јован Стрезовски

Книги

  Во едицијата „Современа македонска проза“ на издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје излезе од печат книгата „Врати кон неотркриеното“ од

Прочитајте го целиот напис
15.02.2017

Промоција на книгата „Црни дупки во нас“ од Марта Маркоска

Промоција на книгата „Црни дупки во нас“ од Марта Маркоска

Книги

  Промоција на книгата „Црни дупки во нас“ од Марта Маркоска добитник на наградата „Тодор Чаловски“, ќе се одржи во

Прочитајте го целиот напис
02.02.2017

Промоција на археолошко-историска книга од Чаушидис

Промоција на археолошко-историска книга од Чаушидис

Книги

  Центарот за истражување на предисторијата (ЦИП), организира промоција на книгата „Македонските бронзи: религијата и митологијата на железнодобните заедници од

Прочитајте го целиот напис
01.02.2017

Објавен биографски роман за нобеловката Марија Кири и нејзината помошничка

Објавен биографски роман за нобеловката Марија Кири и нејзината помошничка

Книги

  Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје го најавува објавувањето на романот „Книга за Бланш и Мари“ од шведскиот писател Пер

Прочитајте го целиот напис
16.01.2017

Препечатеното издание на Хитлеровата „Мојата борба“ стана бестселер во Германија

Препечатеното издание на Хитлеровата „Мојата борба“ стана бестселер во Германија

Книги

Реиздадената книга на германскиот нацистички водач Адолф Хитлер „Мојата борба“ (Mein Kampf), проследена со критички коментари, подготвена од Институтот за

Прочитајте го целиот напис
04.01.2017

Макфакс е-билтен

Email *