МАКФАКС

Tag "Прилеп"

Делата од ликовната колонија Михајлово во Прилеп

Делата од ликовната колонија Михајлово во Прилеп

Daily news

Изложба на 30 дела од ликовната колонија Михајлово од Кавадарци ќе биде отворена денескаво 20.00 часот во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Љубителите на ликовната ументост ќе

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Крали Марко болдер фестивал

Крали Марко болдер фестивал

Daily news

Во организација на Македонската спортско качувачка фeдерација, СКК „Златоврв“ – Прилеп и Општината Прилеп, денeска во околината на градот се одржа седмиот „Крали Марко болдер фестивaл“. Овој фестивал претставува еден

Прочитајте го целиот напис
15.04.2017

„Тинекс“ гради трговски центар во Прилеп

„Тинекс“ гради  трговски центар во Прилеп

Македонија

  До крајот на годината Прилеп ќе добие современ трговски центар кој ќе биде изграден на местото од стариот млечен пазар. Инвеститор е компанијата „Тинекс“, а инвестицијата ќе чини 2,7

Прочитајте го целиот напис
23.03.2017

Изложбата на дела „Мал формат“ пред прилепчани

Изложбата на дела „Мал формат“ пред прилепчани

Изложби

  ЦК „Марко Цепенков“ Прилеп во соработка со Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) ја организираат изложба „Мал формат“ што ќе биде отворена во петок, во 19 часот, во

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Двајца осомничени за убиството во Прилеп

Двајца осомничени за убиството во Прилеп

Црна хроника

Прилепската полиција поднесе во саботата до Јавното обвинителство кривична пријава по чл.123 од КЗ против две лица кои се осомничени

Прочитајте го целиот напис
04.03.2017

Темата Совети за правилен раст и развој на децата тема која предизвика голем интерес кај прилепчани

Темата Совети за правилен раст и развој на децата  тема која предизвика голем интерес кај  прилепчани

Региони

Во организација на родители од Прилеп по иницијатива на Катерина Ивановска Вангелова во саботата во големата сала Центарот култура „Марко

Прочитајте го целиот напис
04.03.2017

По втор пат во Прилеп ќе се одржи downhill велосипедска трка

По втор пат во Прилеп ќе се одржи downhill велосипедска трка

Македонија

  На месноста „Топташ“ кај Прилеп од 22 до 23 април по втор пат ќе се одржи downhill велосипедската трка.

Прочитајте го целиот напис
01.03.2017

Со изложба на маски започна карневалот „Прочка“ во Прилеп

Со изложба на маски започна карневалот „Прочка“ во Прилеп

Македонија

  Со изложба на маски во ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп, кои ги изработија учениците од основните и средни училишта,

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Јавна расправа за стратегијата за климатски промени во Општина Прилеп

Јавна расправа за стратегијата за климатски промени во Општина Прилеп

Општо

  Во петок, во просториите на Општина Прилеп се одржа јавна расправа по предлог Стратегијата за климатски промени на Општина

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Викендов во Прилеп ќе се одржи карневалот „Прочка“

Викендов во Прилеп ќе се одржи карневалот „Прочка“

Македонија

  По 16-ти традиционален пат во Прилеп, овој викенд, ќе се одржи меѓународниот карневал „Прочка 2017“. Како и секоја година

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Макфакс е-билтен

Email *