МАКФАКС

Tag "Скопје филм фестивал"

Македонска комедија на Скопје филм фестивал

Македонска комедија на Скопје филм фестивал

Daily news

Вечерва на програмата на Скопје филм фестивал е премиерата на новата македонска комедија „Ах љубов моја“ на Коле Ангеловски.  Премиерната проекција ќе се одржи во киното Милениум, во 20,30 часот,

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

„Реквием за госпоѓа Ј.“ – Кошмар во соседството

„Реквием за госпоѓа Ј.“ – Кошмар во соседството

Daily news

Постои ли формула за правење успешен филм на Балканот? Ако ги погледнеме последните успеси на филмовите од балканските кинематографии изминативе години, тие и покрај „розовата“ диоптрија, сепак, спаѓаат во второкласните

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Дваесетто издание на Скопје филм фестивал

Дваесетто издание на Скопје филм фестивал

Daily news

Скопје филм фестивал за јубилејот, од 20 до 28 април во кината „Милениум“ и Фросина“ и Кинотека на Македонија, се потруди да донесе исклучително богата програма и содржини во чии

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Макфакс е-билтен

Email *