Најмалку 52 жртви и стотина ранети во експлозијата во Квета за која одговорноста ја презема IS

Најмалку 52 жртви и стотина ранети во експлозијата во Квета за која одговорноста ја презема IS

Експлозијата, за којашто во саботата одговорноста ја презема ултрарадикалната сунитска групација Исламска држава (IS), на суфиски универзитет…