МАКФАКС

Tag "milijarderi"

Во ЕУ има 445 милијардери

Во ЕУ има 445 милијардери

Daily news

  Според најновата листа на Форбс, во Европската унија има 445 милијардери кои тежат 1,3 трилиони евра. Како одговор најголемиот европски синдикат ја објави неговата „листа на не-богати“ на која

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Во Пекинг живеат 94 милијардери

Во Пекинг живеат 94 милијардери

Вести

  Според бројот на милијардери кинеската престолнина Пекинг втора година по ред го надминува Њујорк, пишува весникот Hurun.   Податоците на Hurun Global Rich List покажуваат дека во Пекинг денес

Прочитајте го целиот напис
13.03.2017

Кинеските богаташи се богатат побрзо од растот на економијата

Кинеските богаташи се богатат побрзо од растот на економијата

Свет

Богатствата на најбогатите 100 членови на кинескиот парламент и на неговото советодавно тело се зголемиле за 64 отсто во последните четири години откако на власт дојде претседателот Кси Џинпинг, според

Прочитајте го целиот напис
02.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *