МАКФАКС

Tag "ZNM"

ЗНМ e загрижена поради опасноста МПМ да ги згасне 4-те весници и другите изданија

ЗНМ e загрижена поради опасноста МПМ да ги згасне 4-те весници и другите изданија

Daily news

  Здружението на новинарите на Македонија е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај. „Намерата

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

МИОА до ЗНМ: Субвенциите за медиуми се далеку помали

МИОА до ЗНМ: Субвенциите за медиуми се далеку помали

Daily news

Министерството за информатичко општество и администрација информира дека податоците кои денеска претседателот на ЗНМ, Насер Селмани, ѝ ги претставил на јавноста се неточни.  Потврдуваат дека тие помагаат во продукцијата на домашна

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

ЗНМ: Медиумите – окупирани, новинарите – малтретирани, излезот е во новата влада

ЗНМ: Медиумите – окупирани, новинарите – малтретирани, излезот е во новата влада

Daily news

Слободата на медиумите се влошува, министерствата и општините се обидувале со рекламирање во весниците да ја добијат нивната наклонетост, додека власта се обидувала да ги контролира. Во заклучоците на ЗНМ

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

ЗНМ: Советот на АВМУ го политизира годишниот извештај

ЗНМ: Советот на АВМУ го политизира годишниот извештај

Македонија

  „Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги вчера го усвои Извештајот за работа на АВМУ за 2016 година, изготвен од стручната служба, во кој на објективен начин

Прочитајте го целиот напис
29.03.2017

ЗНМ: Благодарност до САД за објективниот извештај за медиумите

ЗНМ: Благодарност до САД за објективниот извештај за медиумите

Македонија

  Здружението на новинарите на Македонија и се заблагодарува на американската администрација за објективниот извештај со слободата на говорот во

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

ЗНМ бара претседателот на Судски совет да се извини на новинарите

ЗНМ бара претседателот на Судски совет да се извини на новинарите

Македонија

  Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) ги осудува навредите на новинарите од  претседателот на Судски совет, Зоран Караџовски, кој

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Селмани: Правото на изразување е правило, а ограничувањето исклучок

Селмани: Правото на изразување е правило, а ограничувањето исклучок

Македонија

  Пресудата од Европскиот суд на правдата од Стразбур дека новинарите незаконски биле избркани од галеријата за следење на собраниски

Прочитајте го целиот напис
10.02.2017

Макфакс е-билтен

Email *