Свеченост по повод приемот на новите 90 професионални војници во АРМ

Свеченост по повод приемот на новите 90 професионални војници во АРМ

 

Во четврток во касарната Илинден – Скопје, ќе се одржи свеченост по повод приемот на новите 90 професионални војници на служба во Армијата на Република Македонија.

 

На свеченоста министерот за одбрана, Зоран Јолевски, ќе се обрати пред новите професионални војници, а на истата ќе присуствува заменик министерот за одбрана, Беким Максути и високи претставници од Генералштабот на Армијата на Република Македонија./крај/мф/бс