(Видео) Автомобил „тесла“ орбитира во вселената по лансирањето на најмоќната ракета во историјата

(Видео) Автомобил „тесла“ орбитира во вселената по лансирањето на најмоќната ракета во историјата

Најмоќната ракета во историјата на човештвото вчера беше лансирана во вселената. Станува збор супер-моќната ракета „фалкон хеви“…