МАКФАКС

Hitech

Хотел изграден за 15 дена во Кина

Хотел изграден за 15 дена во Кина

Hitech

Неверојатна вест деновиве пристигна од Кина, каде што за 15 дена е изграден хотел висок цели 30 ката. Неверојатна вест деновиве пристигна од Кина, каде што за 15 дена е

Прочитајте го целиот напис
09.01.2012

Новиот Самсунг Галакси С3 ќе има 3Д екран?

Новиот Самсунг Галакси С3  ќе има 3Д екран?

Hitech

Новиот мобилен телефон Самсунг Галакси С3 ќе има ХД екран кој ќе може да прикажува 3Д слика, тврдат јужнокорејските медиуми, повикувајќи се на доверливи извори. Новиот мобилен телефон Самсунг Галакси

Прочитајте го целиот напис
05.01.2012

Научниците создадоа „невидлива наметка“

Научниците создадоа „невидлива наметка“

Hitech

Физичари коишто ги финансира американскиот Пентагон во средата соопштија дека развиле систем на „привремена невидливост“, благодарејќи на којашто некој предмет во дел од секундата може да стане привремено незабележителен. Физичари

Прочитајте го целиот напис
05.01.2012

Со отпечаток од задникот против кражба на автомобили

Со отпечаток од задникот против кражба на автомобили

Hitech

Дека биометријата не познава граници, може да се насети од идејата на јапонските конструктори на автомобили, кои по гласовната идентификација или идентификација со отпечатоци од прстите предлагаат нов систем на

Прочитајте го целиот напис
30.12.2011

Ќелија што дава повеќе енергија отколку што прима

Ќелија што дава повеќе енергија отколку што прима

Hitech

Научниците од американската Национална лабораторија за обновлива енергија ја направиле првата соларна ќелија на која квантната ефикасност и надминува 100

Прочитајте го целиот напис
19.12.2011

Макфакс е-билтен

Email *