МАКФАКС

Наука

Паси – Претстои отворање на културно информативни центри во Скопје и Софија

Паси – Претстои отворање на културно информативни центри во Скопје и Софија

Наука

Претстои отворање на културно-информативни центри во Бугарија и Македонија – изјави денеска министерот за надворешни работи на Бугарија Соломон Паси. Претстои отворање на културно-информативни центри во Бугарија и Македонија –

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Босанската полиција без докази за престојот на Караџиќ и Младиќ во Србија

Босанската полиција без докази за престојот на Караџиќ и Младиќ во Србија

Наука

Министерот за внатрешни работи на Србија Драган Јоциќ изјавил дека полицијата на Босна и Херцеговина не доставила никакви докази до српската полиција за престојот на Радован Караџиќ и Ратко Младиќ

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Доналд Рамсфелд: Заедно дојдовме, заедно ќе си одиме од Косово

Доналд Рамсфелд: Заедно дојдовме, заедно ќе си одиме од Косово

Наука

Мировната мисија на Косово е заеднички потфат на сите членки на НАТО, а Соединетите Американски Држави (САД) ќе останат на Косово се до окончување на мисијата на Западната воена Алијанса.

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Терзиќ:Можен договор за стабилизација и асоцијација БиХ-ЕУ

Терзиќ:Можен договор за стабилизација и асоцијација БиХ-ЕУ

Наука

“Босна и Херцеговина во мај би можела да ги започне преговорите за стабилизација и асоцијација со Европската унија“, изјави претседавачот на Советот на министри на Босна и Херцеговина Аднан Терзиќ.

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

“Блиц“:СЦГ учи од лошото бугарско искуство за реформи во армијата

“Блиц“:СЦГ учи од лошото бугарско искуство за реформи во армијата

Наука

“Процесот на реформи во армијата на Србија и Црна Гора ќе биде толку болен, исто како што се случи во

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

khkhk

khkhk

Наука

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Владата во Белград со предлог за концесија за автопатот Е-80

Владата во Белград со предлог за концесија за автопатот Е-80

Наука

Српската Влада му поднела на Парламентот предлог за давање концесија за изградба, поддршка и искористување на автопатот Е-80 од Ниш

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Батиќ – Вистина е дека Армијата го криеше Младиќ

Батиќ – Вистина е дека Армијата го криеше Младиќ

Наука

Точно е тврдењето дека Војската го криеше осомничениот за воени злосторства Ратко Младиќ, но не знам дали се уште и

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Најмалку шест лица замрзнаа во Хрватска и во БиХ

Најмалку шест лица замрзнаа во Хрватска и во БиХ

Наука

Температурите во БиХ достигнаа до минус 30, а во Хрватска до минус 26 Најмалку шест лица починаа во изминатите 75

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Партијата на Иван Костов побара мониторинг од Европа за Бугарија

Партијата на Иван Костов побара мониторинг од Европа за Бугарија

Наука

Демократи за Силна Бугарија, партија на поранешниот премиер Иван Костов, целосно се согласија со муслиманските лидери во земјата и го

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Макфакс е-билтен

Email *