МАКФАКС

Здравје

Загадувањето на воздухот предизвикува 18 отсто од предвремените породувања во светот

Загадувањето на воздухот предизвикува 18 отсто од предвремените породувања во светот

Здравје

Загадувањето на воздухот со лебдечки честички предизвикува 18 отсто од предвремените породувања во светот, што е еднакво на факторот на ризик како возраста на трудницата, нејзината општа здравствена состојба или

Прочитајте го целиот напис
21.02.2017

Лекарите ќе може да предвидат аутизам пред детето да наполни една година

Лекарите ќе може да предвидат аутизам пред детето да наполни една година

Здравје

  Нова студија претстави нови можности за предвидување на аутизам кај децата многу порано. Тим истражувачи користеле снимање со магнетна резонанца на мозокот на децата низ САД за да можат

Прочитајте го целиот напис
19.02.2017

Научниците открија човек кого пушењето ги спасило од анемија

Научниците открија човек кого пушењето ги спасило од анемија

Здравје

Парадоксално, но пушењето се покажало како полезно за здравјето на еден жител на Германија, заболен од анемија, кај кој јаглерод моноксидот кој се содржи во чадот од цигарите помогнал неговиот

Прочитајте го целиот напис
18.02.2017

Витамин Д може да сопре настинка или грип

Витамин Д може да сопре настинка или грип

Здравје

Витамин Д суплементи можат да поштедат повеќе од три милиони луѓе од настинка или грип во Велика Британија секоја година, тврдат научниците. Овој витамин, познат како сонце витамин, е од

Прочитајте го целиот напис
16.02.2017

Хуман подвиг на EgyptAir, пренесе на лекување жена тешка половина тон

Хуман подвиг на EgyptAir, пренесе на лекување жена тешка половина тон

Здравје

Египетската воздухопловна компанија успешно ја транспортираше на лекување од Египет во Индија жената чијашто телесна маса достигнува 500 килограми, соопшти

Прочитајте го целиот напис
10.02.2017

Прескокнувањето на појадокот е лошо за срцето

Прескокнувањето на појадокот е лошо за срцето

Здравје

Планирањето на оброкот и меѓуоброкот однапред и секојдневното појадување може да го намали ризикот од заболување од кардиоваскуларните болести, соопшти

Прочитајте го целиот напис
04.02.2017

Научниците откриваат зошто луѓето ги раздразнуваат некои шумови

Научниците откриваат зошто луѓето ги раздразнуваат некои шумови

Здравје

Проучувањата на мозокот им помогнале на научниците да дознаат што го објаснува раздразнувањето што го чувствуваат некои луѓе од звуци

Прочитајте го целиот напис
03.02.2017

Митови околу апликација на ботокс

Митови околу апликација на ботокс

Здравје

До пред неколку години зборот ботокс тивко се кажуваше. Околу неговата апликација сé уште има мистерија и многу митови кај

Прочитајте го целиот напис
02.02.2017

Секоја десетта жена има болен сексуален однос

Секоја десетта жена има болен сексуален однос

Здравје

Речиси десет отсто од Британките имаат болен сексуален однос, според студијата објавена во списанието International Journal of Obstetrics and Gynaecology.

Прочитајте го целиот напис
27.01.2017

Кај жените помнењето слабее во педесеттите

Кај жените помнењето слабее во педесеттите

Билтен

Резултатите од неодамна спроведено истражување упатуваат на тоа дека паметењето и времето или брзината на реакцијата на мозокот кај жените

Прочитајте го целиот напис
26.01.2017

Макфакс е-билтен

Email *