МАКФАКС

Здравје

Право на глас за локалните избори имаат 1.711.293 лица

Право на глас за локалните избори имаат 1.711.293 лица

Здравје

Министерството за правда го заклучи избирачкиот список за Локалните избори 2005 година со вкупен број избирачи од 1.711. 293, за 84 општини и градот Скопје на 2976 избирачки места. Министерството

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Шефот на мисијата на ММФ за Македонија во Скопје

Шефот на мисијата на ММФ за Македонија во Скопје

Здравје

Шефот на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) за Македонија Франек Розвадовски денеска во Скопје треба да го одржи почетниот состанок со министерот за финансии Никола Поповски. Шефот на мисијата

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Отворање на новите простории на Управните служби на МВР

Отворање на новите простории на Управните служби на МВР

Здравје

Свеченост по повод отпочнувањето со работа на Управните служби на Министерството за внатрешни работи во новите простории во зградата на Македонската радиотелевизија Свеченост по повод отпочнувањето со работа на Управните

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Осудени три лица за убиството на професионалниот војник во Тетово

Осудени три лица за убиството на професионалниот војник во Тетово

Здравје

Три лица од Тетово денеска се осудени на вкупно седум и пол години затворска казна поради убиство од небрежност на професионални војник во АРМ, во ноември, 2003 година, јавува Макфакс.

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

МКГ:Македонија ќе почне преговори со ЕУ во 2007

МКГ:Македонија ќе почне преговори со ЕУ во 2007

Здравје

Македонија во 2007 година ќе ги почне преговорите за членство во Европската унија (ЕУ), смета Меѓународната кризна група (МКГ). Македонија

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Црвенковски од утре на мини турнеја

Црвенковски од утре на мини турнеја

Здравје

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски утре треба да ја започне својата мини турнеја во чии рамки ќе ги посети Словенија, Босна

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Училишната настава во Дебар прекината, во центарот на градот нема вода

Училишната настава во Дебар прекината, во центарот на градот нема вода

Здравје

Одлука за прекин на училишната настава во Дебар поради голем број на заболени деца од грип, донесоа денеска Управите на

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Конференција за реформи во вработувањето во Македонија

Конференција за реформи во вработувањето во Македонија

Здравје

Меѓународни експерти и македонски владини претставници, денеска во Скопје, ќе дискутираат за начините на кои ќе се спроведуваат реформите во

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Лични карти и пасоши од понеделник во МРТВ

Лични карти и пасоши од понеделник во МРТВ

Здравје

Службите кај старо Беко денеска нема да издаваат лични документи поради селење на нова локација, во зградата на Македонската радио-телевизија

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Прекинот на железничкиот сообраќај продолжува

Прекинот на железничкиот сообраќај продолжува

Здравје

Синдикатите на вработените во Македонски Железници најавија дека сообраќајот и натаму ќе биде блокиран, бидејќи не се согласуваат со решението

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Макфакс е-билтен

Email *