МАКФАКС

Здравје

Прескокнувањето на појадокот е лошо за срцето

Прескокнувањето на појадокот е лошо за срцето

Здравје

Планирањето на оброкот и меѓуоброкот однапред и секојдневното појадување може да го намали ризикот од заболување од кардиоваскуларните болести, соопшти Американското здружение за здравјето на срцето (AHA). Консумирањето на обилен

Прочитајте го целиот напис
04.02.2017

Научниците откриваат зошто луѓето ги раздразнуваат некои шумови

Научниците откриваат зошто луѓето ги раздразнуваат некои шумови

Здравје

Проучувањата на мозокот им помогнале на научниците да дознаат што го објаснува раздразнувањето што го чувствуваат некои луѓе од звуци како што се шкрипењето или „пукањето“ на прстите, а резултатите

Прочитајте го целиот напис
03.02.2017

Митови околу апликација на ботокс

Митови околу апликација на ботокс

Здравје

До пред неколку години зборот ботокс тивко се кажуваше. Околу неговата апликација сé уште има мистерија и многу митови кај нас. Оттаму, д-р Анета Петрушевска Кокалевска, специјалист дерматовенеролог во Дерматолошко

Прочитајте го целиот напис
02.02.2017

Секоја десетта жена има болен сексуален однос

Секоја десетта жена има болен сексуален однос

Здравје

Речиси десет отсто од Британките имаат болен сексуален однос, според студијата објавена во списанието International Journal of Obstetrics and Gynaecology. Истражувањето е спроведено на речиси 7.000 сексуално активни жени на

Прочитајте го целиот напис
27.01.2017

Кај жените помнењето слабее во педесеттите

Кај жените помнењето слабее во педесеттите

Билтен

Резултатите од неодамна спроведено истражување упатуваат на тоа дека паметењето и времето или брзината на реакцијата на мозокот кај жените

Прочитајте го целиот напис
26.01.2017

Проблеми со косата за време на бременоста и по породувањето

Проблеми со косата за време на бременоста и по породувањето

Билтен

Косата е украс на секоја жена, а исклучок не е бремената жена и младата мајка. Иако повеќето бремени жени и

Прочитајте го целиот напис
24.01.2017

‘Играчките’ за возрасни побезбедни од детските

‘Играчките’ за возрасни побезбедни од детските

Занимливости

Сексуалните играчки содржат помалку опасни хемикалии од детските играчки, објави во понеделникот Шведската агенција за хемикалии. Во 2015 година споменатата

Прочитајте го целиот напис
24.01.2017

Зимата и нашата кожа

Зимата и нашата кожа

Здравје

Дали дури и самата помисла на зимата прави вашата кожа да се чувствува тесна и нервозна? Жешкото лето и силното

Прочитајте го целиот напис
16.01.2017

Азија за пет години произвела електронски отпад двапати потежок од пирамидата во Гиза

Азија за пет години произвела електронски отпад двапати потежок од пирамидата во Гиза

Здравје

Електронскиот отпад настанат во Азија во изминатите пет години е двапати потежок од Големата пирамида во Гиза, објави во недела

Прочитајте го целиот напис
15.01.2017

Употребата на смартфоните го зголемува ризикот од синдромот на суво око

Употребата на смартфоните го зголемува ризикот од синдромот на суво око

Здравје

Повеќето луѓе знаат дека премногу гледање во мобилниот телефон е штетно, но новата студија покажува дека смартфоните се многу понездрави

Прочитајте го целиот напис
09.01.2017

Макфакс е-билтен

Email *