МАКФАКС

Здравје

Азија за пет години произвела електронски отпад двапати потежок од пирамидата во Гиза

Азија за пет години произвела електронски отпад двапати потежок од пирамидата во Гиза

Здравје

Електронскиот отпад настанат во Азија во изминатите пет години е двапати потежок од Големата пирамида во Гиза, објави во недела универзитетот на ОН во Хонг Конг. Зголеменото користење на електронски

Прочитајте го целиот напис
15.01.2017

Употребата на смартфоните го зголемува ризикот од синдромот на суво око

Употребата на смартфоните го зголемува ризикот од синдромот на суво око

Здравје

Повеќето луѓе знаат дека премногу гледање во мобилниот телефон е штетно, но новата студија покажува дека смартфоните се многу понездрави од она што се мисли, посебно кога се во прашање

Прочитајте го целиот напис
09.01.2017

Новогодишната детоксикација може да е опасна

Новогодишната детоксикација може да е опасна

Здравје

Британските лекари предупредуваат дека радикалните новогодишни детоксикации може да бидат извонредно штетни, се наведува во студијата објавена во стручното списание British Medical Journal. Како пример притоа се наведува случајот на

Прочитајте го целиот напис
04.01.2017

Најдолговечниот човек на планетата го прослави 146-от роденден

Најдолговечниот човек на планетата го прослави 146-от роденден

Здравје

Индонезиецот М’бах Готхо или познат и како Содимеџо, на чијашто лична карта пишува дека е роден на 1870 година, на 31-ви декември 2016 година го прославил 146-от роденден во мало

Прочитајте го целиот напис
02.01.2017

Руските научници најавуваат нов лек за ракот

Руските научници најавуваат нов лек за ракот

Здравје

Руски препарат за третман и лекување на онколошките заболувања, кој покажал „фантастични резултати“, ќе биде достапен за пациентите за година

Прочитајте го целиот напис
28.12.2016

Хипотиреоза, болест која тешко се препознава

Хипотиреоза, болест која тешко се препознава

Здравје

Несоница, тенки влакна на косата, дебелење, замор, се само некои од многуте нејасни симптоми на недоволно активната штитна (тироидна) жлезда,

Прочитајте го целиот напис
27.12.2016

Празничните ѕверења во Facebook може да ги направи луѓето очајници

Празничните ѕверења во Facebook може да ги направи луѓето очајници

Здравје

Предолгото прегледување на Facebook во текот на претстојните новогодишни и божикни празници, кога сите семејства изгледаат совршено среќни на празничните

Прочитајте го целиот напис
27.12.2016

Хепатитисот секој ден убива по 400 лица во светот

Хепатитисот секој ден убива по 400 лица во светот

Здравје

  Од 6 до 10 милиони лица во светот секоја година се погодени од хепатитис. Високата стапка на смртност алармира

Прочитајте го целиот напис
26.12.2016

Полските лекари првпат трансплантираа рака на маж роден без екстремитет

Полските лекари првпат трансплантираа рака на маж роден без екстремитет

Здравје

Полските хирурзи успешно пресадија рака на пациент кој е роден без еден од екстремитетите, објави порталот на радиото Radio Wroclaw,

Прочитајте го целиот напис
23.12.2016

Улогата на хијалуронот за здрава кожа и за ремоделирање

Улогата на хијалуронот за здрава кожа и за ремоделирање

Здравје

Повеќето од функциите на кожата можат да му се припишат на молекуларниот состав на нејзиниот екстрацелуларен матрикс, а особено на

Прочитајте го целиот напис
15.12.2016

Макфакс е-билтен

Email *