ЕВН одново со проблеми во Слупчане: екипите се соочуваат со физички напади, како и блокади за влез во селото

Неуспешни се обидите да се направи реконструкција на електродистрибуциската мрежа во Слупчане, а екипите добиваат вербални закани и се цел на физички напади. Ова го тврдат од ЕВН за „Макфакс“ и додаваат дека одново има блокади за влез во селото. Тие додаваат дека ги повлекуваат екипите сѐ додека не се создадат нормални услови за работа. „Екипите … Продолжи со читање ЕВН одново со проблеми во Слупчане: екипите се соочуваат со физички напади, како и блокади за влез во селото