(Видео) Слупчане без и со струја: Гнев кај жителите, штети имаат и тие кои плаќаат сметки, еден упати и повик да се запали ЕВН

Нервоза и гнев имаше денеска кај жителите на кумановско Слупчане кои останаа 24 часа без струја. Додека траеја преговорите на ниво Слупчане-Општина Липково-Министерство за економија-ЕВН. Eкипата на „Макфакс“ беше во селото. Жителите немаа разбирање за екипите на Електродистрибуција. Имаше такви кои редовно плаќаат давачки кон компанијата, како и други кои имаат заостанати сметки. Заедничко им … Продолжи со читање (Видео) Слупчане без и со струја: Гнев кај жителите, штети имаат и тие кои плаќаат сметки, еден упати и повик да се запали ЕВН