Забава
Tри филма за Џејмс Бонд го спасија серијалот 007
Според интернет-страницата „Скрин рент“, три филма за Џејмс Бонд го спасија серијалот од изумирање воскреснувајќи го од своите бледи претходници и повторно освојувајќи ги фановите.
Според истиот извор, овој триплет филмови е веројатно најважен во целиот серијал бидејќи од темел го промени, го спаси и ја врати публиката назад во кината заедно со интересот.
Сагата 007 отсекогаш имала свои подеми и падови, и комерцијално и критички. Но, некои нерамнини на патот беа премногу големи за да се игнорираат. Беше потребно обновување на квалитетот и реинвенција на разни елементи.
The Spy Who Loved Me („Шпионот што ме сакаше“) го спаси Бонд по два незначајни филма со Роџер Мур.

Иако Бонд на Роџер Мур во Live and Let Die не беше негово деби во таа улога, овој филм беше добар, генерално. Но, му недостигаше тој посебен ефект што го очекуваат фановите од филм за Бонд. По многу успешната ера на Шон Конери, очекувањата за новиот Бонд беа големи.
Како и неговиот наследник, The Man with the Golden Gun („Човекот со златниот пиштол“), Live and Let Die („Живеј и остави ги другите да умрат“) беше еден од ретките филмови за Бонд што го немаше 007 во воведната секвенција.
Golden Eye („Златно око“) го спаси Бонд по комерцијално разочарувачката ера на Тимоти Далтон.

Продуцентите го гледаа Пирс Броснан како можен 007 уште во средината на 80-тите како потенцијална замена за Роџер Мур.
Casino Royale („Казино Ројал“) докажа дека Бонд може да функционира во 21 век и дека неговата иднина е загарантирана.

„Казино Ројал“ требаше да ги врати работите во реалноста и да го донесе Бонд во 21 век.
Одговорот беше втемелено, зрело и привлечно ремек-дело, кое не само што повторно го измисли Џејмс Бонд туку и ја ревитализира целата сага. Совршено го постави она што, најверојатно, ќе биде најуспешна ера на владеење на кој било Бонд-актер, а тоа е ерата на Даниел Крег. Но, уште поважно, овој филм ѝ докажа на публиката дека Џејмс Бонд може да остане релевантен и денес.
©Makfax.com.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.
Забава
(Видео) Трката во Формула 1 во знакот на деколтето на Бијонсе
Трката на Формула 1 за Големата награда на Лас Вегас заврши, а возачот на Ред Бул, Макс Верстапен, ја однесе победата. Трката ја следеа бројни ѕвезди, а најголемо внимание привлече една светска дива – Бијонсе.
За таа пригода, таа одлучи да облече премногу тесен комбинезон од Луј Витон и ја разгоре фантазијата на сите. Бијонсе не се срамеше да ги истакне своите раскошни облини, а бујното деколте беше ѕвезда на нејзиниот стајлинг.
Што се однесува до остатокот од модното издание, таа се одлучи за црни очила кои совршено се вклопуваа со стајлингот, а нејзината фризура беше исто така впечатлива. Дебели кадрици го красеа нејзиното лице, а ова е ретка можност да ја видите светската дива во нејзиниот природен изглед.
Нејзиниот сопруг, американскиот рапер Џеј-Зи, беше нејзино друштво на овој настан, кој одлучи да носи едноставна црна комбинација. Со овој потег, тој го остави целото внимание на јавноста за својата сакана.
фото: принтскрин
Забава
(Фото) „Тикток“ тортата што ја освојува празничната сезона
„Hot Chocolate Cake“ за која многумина зборуваат – неодолив десерт кој е присутен на социјалните мрежи со недели, а кој е идеален за јадење, релаксација и дружење за време на претстојните празници.
Додека подготовките за празничната трпеза полека се загреваат, кујните веќе мирисаат на првите пробни десерти, зачини и сезонски специјалитети што ќе ги послужиме оваа зима со собири, семејни вечери и опуштени неделни попладниња.
Во потрага по инспирација, природно посегнуваме по социјалните мрежи, каде што трендовите се менуваат побрзо отколку што можеме да запишеме рецепт, и токму таму доминираа десертите што ја комбинираат носталгијата со модерен пристап овие недели. Меѓу нив, јасно се издвои една торта за која многумина зборуваат: нежна, богата и неодоливо чоколадна – Hot Chocolate Cake.
Овој десерт ја должи својата популарност на фактот дека точно ја доловува суштината на зимата: топлина, кремастост и чувство на удобност што се поврзува со шолја топло чоколадо по студен ден. Тоа е торта што буди љубопитност на прв поглед, а со својата мека текстура и интензивен вкус, го оправдува целото внимание што го доби на TikTok и другите платформи.
Значи, ако барате нешто посебно за вашето празнично собирање овие денови; нешто што ќе изгледа импресивно и ќе има вкус на зимско, пријатно искуство, подолу ви донесуваме рецепт што сигурно ќе ве мотивира да ја подготвите.
Состојки:
– 220 г обично брашно
– 60 г какао
– 200 г шеќер
– 1 лажичка прашок за пециво
– 1 лажичка сода бикарбона
– прстофат сол
– 2 јајца
– 120 мл масло
– 200 мл млеко
– 150 мл топла вода
– 1 лажичка екстракт од ванила
– чоколаден фил (мус од ганаш)
– 300 г темно чоколадо (околу 55–60% какао)
– 300 мл слатка павлака
– 50 г путер
– 1 лажица какао (по желба, за поинтензивен вкус)
– 150 г манчелу
– 2 лажици млеко
Упатство:
За почеток, подгответе калап за торта, лесно намастете го со путер и обложете го со хартија за печење. Во еден сад измешајте ги сите суви состојки: брашно, какао, шеќер, прашок за пециво, сода бикарбона и сол. Во друг сад изматете ги јајцата, маслото и млекото, а потоа полека истурете ја смесата во сувите состојки. Мешајте додека сè не се соедини, потоа додадете ја ванилата и топлата вода, што ќе го направи тестото особено сочно. Истурете ја смесата во калапот и печете додека чепкалката за заби не излезе сува. Оставете го пандишпанот целосно да се олади.
За филот, загрејте ја слатката павлака на тивок оган, тргнете ја од оган и додадете го исечканото чоколадо и путерот. Мешајте додека не се претвори во мазен и сјаен крем. Кога температурата на филот ќе падне, оставете го во фрижидер малку да се стврдне, а потоа изблендирајте го за да добиете лесна и воздушеста текстура на мус. Ако сакате фотогеничен ефект на топло чоколадо, растопете го манчелу со малку млеко, колку што е потребно за смесата да може да се премачкува.
Кога пандишпанот целосно ќе се олади, исечете го на два или три слоја и премачкајте го секој слој со чоколаден фил. Распоредете го растопениот манчелу одозгора или нежно распоредете го во неправилни пуфки, за да изгледа како растопен манчелу врз шолја топло чоколадо. Потоа изладете ја тортата за да ги споите слоевите и да го направите вкусот уште побогат. Уживајте!
фото: принтскрин
Забава
(Фото) Нова опсесија за убавина: лепенки кои веднаш го враќаат свежиот изглед на кожата
Иако рутините за нега на кожата сè повеќе се свртуваат кон минимализам и одбрани производи, еден „нов“ чекор неодамна стана многу важен. Станува збор за нанесување фластери под очите кои за кратко време влијаат кожата под очите да биде посветла и помазна.
Се чини дека фластерите под очите добија нов импулс во индустријата за убавина по лансирањето на новата маска за очи Rhode, зад која, секако, стои Хејли Бибер. Всушност, овој тип на производ постои долго време и долго време е во постојаните линии на бројни брендови, но маркетингот што оди со виралниот потпис Rhode ги врати во центарот на вниманието.
Иако имаат бројни вистински придобивки за нега на кожата, овие фластери се совршени и за социјалните мрежи. Елементот „пријателски на Инстаграм“ е многу важен елемент при маркетинг на производи на денешниот пазар за убавина, а фотогеничните фластери под очите дефинитивно го исполнуваат тој услов.
Како да ги вклучите во вашата рутина за нега на кожата?
Зошто овие фластери се сè попопуларни? За почеток, тие даваат брзи и видливи резултати. Индустријата за убавина, исто така, го следи забрзаното темпо на пласирање соодветни производи на пазарот. Фластерите под очите, всушност, делуваат многу брзо и главно се насочени кон отоци и темни кругови, што резултира со свежа и мазна кожа.
Поради оваа причина, познатите ѕвезди често ги користат пред да се појават на црвениот тепих. Исто така, овие фластери се удобни, лесни за употреба и даваат чувство на луксуз дури и во најзафатениот ден.
Тие се достапни во различни формулации, но постојат одредени состојки кои се попосакувани од другите. На пример, хијалуронска киселина, која интензивно хидрира и ги пополнува фините линии, или пептиди кои го стимулираат производството на колаген и обезбедуваат ефект на лифтинг. Исто така, постои ниацинамид за рамномерна кожа, витамин Ц за свежина и кофеин за намалување на отокот и зголемување на циркулацијата.
Оние кои сè уште сакаат да ја смират оваа чувствителна област треба да бараат формули што содржат алое вера, зелен чај или камилица.
Иако се во фаза на развој, фластерите под очите не треба да бидат само минлив тренд. Зошто? Тие се брз, практичен и ефикасен начин за освежување на пределот околу очите. Можат да бидат моментално решение пред важен настан или траен додаток на вашата редовна рутина за нега на кожата.
фото: принтскрин

