Забава
Тие се кралевите на пофалбите: три хороскопски знаци што сакаат да бидат во центарот на вниманието

Во секое општество, постојат поединци кои сакаат да бидат во центарот на вниманието – оние кои лесно го привлекуваат вниманието кон себе, ги споделуваат своите приказни и ги истакнуваат своите успеси.
Кога станува збор за астрологијата, три хороскопски знаци се издвојуваат по својата склоност кон фалење. Во оваа статија, откриваме кои се трите најголеми фалбаџии во зодијакот и што ги прави толку неодоливи во очите на другите.
Лав
Лавовите без сомнение се кралеви на зодијакот кога станува збор за правото на фалење. Тие сакаат да бидат во центарот на вниманието и никогаш не пропуштаат можност да ги покажат своите таленти, достигнувања или луксузен животен стил.
Лавовите се харизматични по природа, па затоа не им е тешко да го привлечат вниманието на другите. Тие сакаат да бидат фалени и восхитувани од другите, и честопати ќе започнат разговор за сопствените успеси ако почувствуваат дека вниманието им се губи.
Стрелец
Стрелците се познати по својата искреност и отвореност, и често ги користат овие особини за да раскажат неверојатни приказни за своите авантури. Нивната склоност кон истражување и патување им дава многу искуства со кои можат да се фалат.
Стрелците не се секогаш свесни дека претеруваат или се фалат, бидејќи едноставно сакаат да ги споделат своите искуства со другите. Нивната енергија и ентузијазам ги прават неодоливи, па затоа многумина уживаат слушајќи ги.
Близнаци
Близнаците се вистински мајстори на комуникацијата, а нивната потреба за разговор често ги става во ситуации каде што можат да се покажат.
Без разлика дали станува збор за интелектуални способности, интересни познанства или бројни хобија, Близнаците секогаш наоѓаат нешто што ќе ја воодушеви својата публика. Тие се дружељубиви и духовити, па дури и кога се фалат, честопати го прават тоа на забавен начин што привлекува внимание.
©Makfax.com.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Забава
Светот зборува за новата холивудска романса помеѓу Остин Батлер и Зои Кравиц: тие сè уште мудро молчат…

Актерката Зои Кравиц и актерот Остин Батлер беа фотографирани заедно во Њујорк, каде, според медиумските извештаи, уживале во заеднички викенд.
Како што посочија неколку извори, актерите присуствувале на претставата „Viola’s Room“, а потоа „побегнале“ од очите на јавноста.
Двојката предизвика гласини за потенцијална романса на почетокот на април оваа година. Дури и некои извори блиски до актерите коментирале за нивната врска.
Zoe Kravitz, Austin Butler spotted out together at immersive NYC show after sparking romance rumors https://t.co/10UpuJSc7a pic.twitter.com/2f0WZPMGry
— Page Six (@PageSix) July 20, 2025
„Тие се сложуваат добро, а хемијата меѓу нив е подеднакво добра и зад камерата и пред неа“, вели изворот.
Врската на Остин и Зои доаѓа како мало освежување, бидејќи актерите претходно беа во долги врски.
Додека Батлер беше лудо заљубен во манекенката Каја Гербер, ќерка на поранешната топ-моделка Синди Крафорд, Зои беше верена со холивудскиот згоден актер Ченинг Тејтум.
Двајцата ја раскинаа свршувачката минатата година.
Фото: принтскрин
Забава
Грешки поради кои вашиот домашен сладолед е неуспешен

Кога правите домашен сладолед, клучот е да избегнете пет вообичаени грешки што го прават неуспешен.
1. Формирање на ледени кристали
Ледените кристали се формираат кога молекулите на водата во смесата полека замрзнуваат, дозволувајќи да растат поголеми кристали. За да спречите формирање кристали, користете стабилизатори како што е 1/4 лажичка желатин.
2. Сладоледот е тврд како карпа
Ова се случува кога има премногу вода или нема доволно масти и шеќер за да се намали точката на замрзнување.Решението е да додадете 1-2 лажици алкохол (како вотка или рум) на 500 мл база за да се намали точката на замрзнување или да ја зголемите содржината на масти со користење на повеќе крем или жолчки од јајца, за да создадете помека текстура.
3. Мек и премногу течен сладолед
Ова може да се должи на недоволно време на замрзнување, премногу шеќер или премногу алкохол во смесата.Решението е основата да се олади на најмалку 4°C пред мешањето и машината за сладолед да се постави на соодветна температура за мешање. Доколку е потребно, намалете ја содржината на шеќер за 10-20%.
4. Коагулирана основа
Ова се случува кога јајцата се загреваат пребрзо или на превисока температура, што предизвикува нерамномерно згрутчување. Решението е да ја загреете смесата на тивок оган и постојано да мешате. Ако се згрутчи, брзо процедете ја смесата и веднаш ставете ја во фрижидер.
5. Нерамномерна распределба на смесата
Ако парчињата чоколадо, јаткасти плодови или овошје не се рамномерно распределени во сладоледот, причината е што се додадени прерано во процесот на матење или кога се премногу тешки за основата на сладоледот.Решението е да ги додадете тие состојки во последните неколку минути од мешањето за да бидете сигурни дека се добро соединети без да потонат на дното.
Забава
(Фото) Партнерката на Роналдо повторно критикувана

Георгина Родригез, партнерка на фудбалерот Кристијано Роналдо, повторно најде начин да биде во центарот на вниманието на медиумите – но не на позитивен начин.
Имено, пред неколку дена таа објави компилација од фотографии од католички верски објект во Португалија на „Инстаграм“, а нејзината облека наиде на критики од јавноста.
Фаталната бринета, која често не се грижи за кодексот на облекување, овој пат одлучи да ги разбранува мрежите. За посета на црквата таа одлучи да облече бел фустан со цветни мотиви.
View this post on Instagram
Целиот изглед го надополни со кожнеа чанта „биркин“ и дискретни додатоци. Составен дел од комбинацијата беше шапката, што предизвика дискусија на „Инстаграм“.
Додека некои коментираа дека изгледа совршено и во согласност со актуелните модни трендови, имаше и такви (повеќето од нив) што ја критикуваа. Судејќи според коментарите, носењето шапка во религиозен објект е одраз на непочитување кон него.
Фото: принтскрин