МАКФАКС

Берзи

Динамичен ден на крајот од трговската седмица на МСЕ

Динамичен ден на крајот од трговската седмица на МСЕ

Берзи

Вкупен промет од 18,8 милиони денари реализиран преку 76 трансакции е билансот од петочното тргување на Mакедонската берза.   Промет од над милион денари имаше со акциите на Прилепска Пиварница

Прочитајте го целиот напис
25.02.2017

На Волстрит рекорд на Dow Jones десетти ден по ред

На Волстрит рекорд на Dow Jones десетти ден по ред

Берзи

На њујоршки Волстрит индексот Dow Jones во четвртокот го достигна новото рекордно ниво, десетти ден со ред, благодарејќи на растот на цените на акциите на енергетските компании и пораката на

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Пад на цените на акциите на азиските берзи, најмногу во рударскиот сектор

Пад на цените на акциите на азиските берзи, најмногу во рударскиот сектор

Берзи

Цените на акциите на азиските берзи во петок паднаа од највисоките нивоа во 19 месеци, најмногу во рударскиот сектор заради падот на цените на сировините, додека инвеститорите се обидуваат да

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Акцијата на ЗК Пелагонија АД Битола лидер по промет на МСЕ

Акцијата на ЗК Пелагонија АД Битола лидер по промет на МСЕ

Берзи

Во четвртокот на Македонската берза за хартии од вредност на врвот според прометот се најде со акцијата на Зeмјоделскиот комбинат Пелагонија АД Битола.   Со оваа акција, преку една блок

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Позитивно расположение кај инвеститорите на Македонската берза

Позитивно расположение кај инвеститорите на  Македонската берза

Берзи

Вкупниот промет остварен на Македонска берза во средата изнесуваше 50,7 милиони денари.   Повеќе од третина од остварениот промет припадна

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

На Волстрит нов рекорд на Dow Jones

На Волстрит нов рекорд на Dow Jones

Берзи

На Волстрит во средата индексот S&P 500 благо падна, бидејќи вложувачите се претпазливи поради можното зголемување на каматите на американската

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Силниот долар ја стабилизираше цената на нафтата

Силниот долар ја стабилизираше цената на нафтата

Берзи

Силниот долар ги запре цените на нафтата на меѓународните берзи, придушувајќи го оптимизмот во врска со намаленото снабдување што го

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

На Волстрит нови рекорди, вложувачите оптимистични

На Волстрит нови рекорди, вложувачите оптимистични

Берзи

На њујоршки Волстрит берзанските индекси во вторникот достигнаа нови рекордни нивоа, благодарејќи на добрите деловни резултати на најголемите американски трговски

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Акцијата на НЛБ Банка во фокусот на инвеститорите

Акцијата на НЛБ Банка во фокусот на инвеститорите

Берзи

Најликвидна акција во тргувањето на Македониската берза во понеделникот беше акцијата на НЛБ Банка.   Со оваа хартија од вредност

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Азиските берзи во благ раст, нафтата стабилна, доларот зајакнат

Азиските берзи во благ раст, нафтата стабилна, доларот зајакнат

Берзи

На повеќето азиски берзи во вторникот цените на акциите благо порасна, но се тргува претпазливо бидејќи нема вести кои позначително

Прочитајте го целиот напис
21.02.2017
1 2 3 350

Макфакс е-билтен

Email *