МАКФАКС

Свет

И Романија пред банкрот

И Романија пред банкрот

Свет

По Унгарија и Литванија, уште една од новите источни држави-членки на Европската Унија – Романија – се наоѓа пред банкротирање. Романија како најсиромашна држава во Унијата е пред целосен крах,

Прочитајте го целиот напис
10.03.2009

Токио и Осака најскапи градови во светот

Токио и Осака најскапи градови во светот

Свет

Најголемите јапонски градови, поради силниот јен, станаа најскапите градови на светот, пред париз, кој се наоѓа на трето место. Следни на листата на најскапи градови се Копенхаген,Осло,Цирих,Франкфурт, Хелсинки и Женева.Седум

Прочитајте го целиот напис
10.03.2009

Прва од кризата ќе закрепне Азија

Прва од кризата ќе закрепне Азија

Свет

Глобалната криза ја оштети финансиската актива во светот за неверојатни 50 илјади милјарди долари, вклучувајќи ги и 9.600 милјарди долари загуби во Азија, соопшти Азиската банка за развој. „Ова е

Прочитајте го целиот напис
10.03.2009

Клаус го критикува Обама

Клаус го критикува Обама

Свет

Чешкиот претседател Вацлав Клаус го повика американскиот претседател Барак Обама да не ги поткопува основите на пазараната економија Помасовната државна интервенција и построгите регулативи ќе ја продолжат рецесијата, изјави Клаус.

Прочитајте го целиот напис
10.03.2009

На Србија и се заканува банкрот

На Србија и се заканува банкрот

Свет

Србија треба да стори се за да ја одржи девизната ликвидност, бидејќи во спротивно и се заканува сценарио од 1980г.,

Прочитајте го целиот напис
10.03.2009

Туризмот во Грција, Хрватска и Италија во криза

Туризмот во Грција, Хрватска и Италија во криза

Свет

Бројот на резервации за претстојната сезона во Грција и Хрватска падна за 30%, а во Италија поради кризата се загрозени

Прочитајте го целиот напис
10.03.2009

Укинување на ембаргото на САД кон Куба?

Укинување на ембаргото на САД кон Куба?

Свет

Повеќе од илјада економисти и експерти од 52 земји, учесници на Меѓународниот економски форум во Хавана, побараа од американскиот претседател

Прочитајте го целиот напис
08.03.2009

Италија со јавна работа ќе се бори со кризата

Италија со јавна работа ќе се бори со кризата

Свет

Министерот за економија Џулио Тремонти оценил дека годинава за Италија ќе биде многу потешка од минатата, во која брутопроизводот на

Прочитајте го целиот напис
07.03.2009

Гордон Браун повикува на "Нов глобален договор"

Гордон Браун повикува на "Нов глобален договор"

Свет

Британскиот премиер Гордон Браун во обраќањето во американскиот Когрес ги повика конгресмените да го мотивираат светот да застане зад напорите

Прочитајте го целиот напис
05.03.2009

Гордон Браун повикува на "Нов глобален договор"

Британскиот премиер Гордон Браун во обраќањето во американскиот Когрес ги повика конгресмените да го мотивираат светот да застане зад напорите

Прочитајте го целиот напис
05.03.2009

Макфакс е-билтен

Email *