МАКФАКС

Региони

Одржана светската премиера на документарниот филм „Езеро од јаболка“

Одржана светската премиера на документарниот филм „Езеро од јаболка“

Општество

Светската премиера на документарниот филм „Езеро од јаболка“ во Скопје, во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, се одржа во Кинотека “Македонија”. Филмот зборува за резултатите од долгогодишните напори

Прочитајте го целиот напис
25.03.2017

Планинскиот филмски фестивал „Ехо“ во Прилеп

Планинскиот филмски фестивал „Ехо“ во Прилеп

Региони

Трета година по ред во Прилеп, во организација на Општина Прилеп и на Форум за Авангардна Креативност, гостува ЕХО – филмскиот фестивал. ЕХО фестивалот започна со изложба на интересни моменти

Прочитајте го целиот напис
23.03.2017

„Тинекс“ гради трговски центар во Прилеп

„Тинекс“ гради  трговски центар во Прилеп

Македонија

  До крајот на годината Прилеп ќе добие современ трговски центар кој ќе биде изграден на местото од стариот млечен пазар. Инвеститор е компанијата „Тинекс“, а инвестицијата ќе чини 2,7

Прочитајте го целиот напис
23.03.2017

Дружење за одбележување на Денот на лица со Даунов синдром

Дружење за одбележување на Денот на лица со Даунов синдром

Македонија

  Во вторник, во Струмица со големо дружење и многу насмевки ќе се одбележи Светскиот ден на лица со Даунов синдром Разбирање наместо предрасуди, прифаќање наместо сожалување и создавање на

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Заедничка средба на советите на општините Дебар и Пешкопеја

Заедничка средба на советите на општините Дебар и Пешкопеја

Региони

Советот на општина Дебар донесе одлука наредната недела во Дебар да се одржи прва заедничка средна на советите на општините

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Кучињата што усмртија 4-годишно дете не биле вакцинирани

Кучињата што усмртија 4-годишно дете не биле вакцинирани

Македонија

  Агенцијата за храна и ветеринарство поведе прекршочна постапка против сопственикот на овчарските кучиња од кичевското село Бачишта, врз основа

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017

Скопје и Тетово добиваат вертикални зелени билборди

Скопје и Тетово добиваат вертикални зелени билборди

Македонија

  Во вторник и во среда, пред Центарот за култура во Тетово и во близина на хотелот „Мериот“ во Скопје,

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017

ЗЕЛС бара што побргу да се распишат локалните избори – општините мораат нормално да функционираат

ЗЕЛС бара што побргу да се распишат локалните избори – општините мораат нормално да функционираат

Региони

  Управниот одбор на ЗЕЛС, во петокот ги запозна  присутните градоначалници и советници  дека  на 15 мај им завршува мандатот.

Прочитајте го целиот напис
17.03.2017

Со средства од ЕУ целосно санирано свлечиштето кај Пробиштип

Со средства од ЕУ целосно санирано свлечиштето кај Пробиштип

Региони

  Свлечиштето на регионалниот пат Штип – Пробиштип, кое пред две години, за време на поплавите однесе дел од патот,

Прочитајте го целиот напис
17.03.2017

НВО-а: Заштитата на Радика е голема победа

НВО-а: Заштитата на Радика е голема победа

Региони

Претставници граѓанските здруженија од Дебар и поширокиот регион во вторникот по повод Светскиот Ден на Водата организираа Дебата околу состојбата

Прочитајте го целиот напис
14.03.2017
1 2 3 230

Макфакс е-билтен

Email *