МАКФАКС

Скопје

Целосно реконструиран блокот А во студентскиот дом „Гоце Делчев“

Целосно реконструиран блокот А во студентскиот дом „Гоце Делчев“

Скопје

Заврши реконструкцијата на блокот А во студентскиот дом „Гоце Делчев“, а од следната недела ќе почнат градежните зафати околу реконструкцијата и на блоковите В и Г. Според заменик министерот за

Прочитајте го целиот напис
25.03.2017

Засадени околу 100 листопадни садници во Ново Лисиче

Засадени околу 100 листопадни садници во Ново Лисиче

Скопје

Околу 100 листопадни садници во новата уредена јавна површина беа засадени во сабота во Ново Лисиче, во рамките на пролетна акција за садење 5.000 дрвја на територијата на градот. „Град

Прочитајте го целиот напис
25.03.2017

Општина Центар ги поништи спорните ДУП-ови што доведоа до насилства во 2013 година

Општина Центар ги поништи спорните ДУП-ови што доведоа до насилства во 2013 година

Скопје

Општина Центар во среда ги поништи деталните урбанистички планови кои беа на дневен ред на седницата на Советот во 2013 година, која беше прекината по насилните протести пред општинските бараки.

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017

Поставен еколошки билборд во центарот на Скопје

Поставен еколошки билборд во центарот на Скопје

Скопје

Еколошки билборд – комбинација од васкуларни растенија и мовови кои креираат симбиоза, заедно функционираат и придонесуваат за прочистување на амбиентниот воздух, беше поставен во центарот на Скопје. Билбордот е подарок

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017

Се одбележува Светскиот ден на водата

Се одбележува Светскиот ден на водата

Македонија

  Институтот за јавно здравје ќе го одбележи Светскиот ден на водата 2017 година, во среда пред Дом на АРМ,

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ не гласаше против одлуката за запирање на изградбата на улицата на кејот „13 Ноември“

ВМРО-ДПМНЕ не гласаше против одлуката за запирање на изградбата на улицата на кејот „13 Ноември“

Скопје

  ВМРО-ДПМНЕ има целосно разбирање за волјата на граѓаните и затоа не гласаше против одлуката за запирање на изградбата на

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Град Скопје: Луна Паркот ќе се протега на истата површина и нема да се уништува зеленило

Град Скопје: Луна Паркот ќе се протега на истата површина и нема да се уништува зеленило

Скопје

Луна Паркот ќе се протега на истата површина како и досега и нема да се зазема и уништува зеленило во

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Проект „Исправи се“ на општина Центар за здрав рбетен столб кај основците

Проект „Исправи се“ на општина Центар за здрав рбетен столб кај основците

Скопје

Симболично, на првиот ден од пролетта, општина Центар го започна проектот “Исправи се“. Со овој проект, 1.111 ученици од прво

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Кејот останува шеталиште – нема да се гради улица

Кејот останува шеталиште – нема да се гради улица

Скопје

  Нема да се гради улица за интересите на бизнис партнерите на Никола Груевски во Центарот на Скопје. Кејот и

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Градот Скопје е меѓу трите европски града со најдобра одржлива мобилност

Градот Скопје е меѓу трите европски града  со најдобра одржлива мобилност

Македонија

  Градот Скопје е меѓу трите европски града со најдобри решенија за одржлива мобилност, заедно со градовите Лисабон (Португалија) и

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017
1 2 3 276

Макфакс е-билтен

Email *