МАКФАКС

Tag "ader"

Иванов: Благодарност до Унгарија за иницијативата да се отфрли и осуди платформата од Тирана

Иванов: Благодарност до Унгарија за иницијативата да се отфрли и осуди платформата од Тирана

Надворешна политика

  Јавна благодарност до Унгарија која покрена иницијатива со барање до Советот на ЕУ да се отфрли и осуди тиранската платформа, искажа македонскиот претседател Ѓорге Иванов во понеделникот на средбата

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017

Унгарскиот претседател Јанош Адер доби нов мандат

Унгарскиот претседател Јанош Адер доби нов мандат

Европа

  Унгарскиот претседател Јанош Адер во понеделникот доби нов мандат, откако беше одржан вториот круг на гласање во унгарскиот Парламент.   За Адер, номиниран од страна на владејачката партија Фидеш

Прочитајте го целиот напис
13.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *