МАКФАКС

Tag "odbrana"

Воениот синдикат протестира и покрај апелот на српското министерство за одбрана

Воениот синдикат протестира и покрај апелот на српското министерство за одбрана

Daily news

  Српското министерство за одбрана соопшти дека министерот Зоран Џорџевиќ повеќепати рекол дека излегувањето на улица не е решение за подобрување на положбата на припадниците на безбедносните сили , но

Прочитајте го целиот напис
08.04.2017

Груевски: Државата е нападната, потребно е народот да ја одбрани

Груевски: Државата е нападната, потребно е народот да ја одбрани

Политика

  Државата е нападната, потребно е народот да ја одбрани, бидејќи може да ја нема ако биде оставена на остварувањето на планот на лидерот на опозицијата Зоран Заев и неговите

Прочитајте го целиот напис
19.03.2017

Иванов: Армијата е подготвена да ги штити територијалниот интегритет и независноста на Македонија

Иванов: Армијата е подготвена да ги штити територијалниот интегритет и независноста на Македонија

Македонија

  Знамето што пред четврт век се крена тука, на Рамна Нива, претставуваше јасна и недвосмислена порака дека ова е територија на суверена и независна држава. Држава која е мирољубива

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Јолевски: Безбедносната состојба е стабилна, АРМ подготвена соодветно да реагира

Јолевски: Безбедносната состојба е стабилна, АРМ подготвена соодветно да реагира

Билтен

  Министерот за одбрана на Република Македонија, Зоран Јолевски, во понеделникот оствари посета на припадниците на Армијата на Република Македонија, кои се стационирани во штипската касарна „Јане Сандански“.   „Посетата

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Македонија целосно подготвена за НАТО, започнаа редовните билатерални консултации со Алијансата

Македонија целосно подготвена за НАТО, започнаа редовните билатерални консултации со Алијансата

Надворешна политика

  „Република Македонија е целосно подготвена за преземање на обврските и одговорностите кои произлегуваат од членството во Алијансата. За тоа

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Министерството за одбрана ги подобрува условите за работа на своите вработени

Министерството за одбрана ги подобрува условите за работа на своите вработени

Македонија

  Министерот за одбрана Зоран Јолевски во средата изврши финална обиколка на надградбата на третиот кат на зградата на Министерството

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Јолевски на состанок на министрите за одбрана и за внатрешни работи во Виена

Јолевски на состанок на министрите за одбрана и за внатрешни работи во Виена

Надворешна политика

  Министерот за одбрана Зоран Јолевски во среда ќе учествува и ќе се обрати на заедничкиот состанок на министрите за

Прочитајте го целиот напис
07.02.2017

МО: Постојано работиме на подобрување на стандардите и условите за работа на припадниците на АРМ

МО: Постојано работиме на подобрување на стандардите и условите за работа на припадниците на АРМ

Политика

  Министерството за одбрана остро реагира на изнесување на паушални информации на лица кои не се дел од овие институции

Прочитајте го целиот напис
27.01.2017

Димитриевски: Војниците нема да работат во искинати униформи, ќе го вратиме достоинството на АРМ

Димитриевски: Војниците нема да работат во искинати униформи, ќе го вратиме достоинството на АРМ

Политика

  „Недозволиво, безобразно и несовесно е на овие поларни временски услови и екстремно ниски температури, припадниците на АРМ да работат

Прочитајте го целиот напис
27.01.2017

Јолевски: Најголем процес на модернизација на АРМ, согласно стандардите на НАТО

Јолевски: Најголем процес на модернизација на АРМ, согласно стандардите на НАТО

Македонија

  Министерот за одбрана Зоран Јолевски, во средата во Домот на АРМ оствари работен ручек со дел од поранешните министри

Прочитајте го целиот напис
22.12.2016

Макфакс е-билтен

Email *