Забава
Памела Андерсон не старее
Памела Андерсон ги поздрави фановите со широка насмевка по нејзиниот настап како Рокси Харт во мјузиклот „Чикаго“.
Таа беше фотографирана додека го напушта театарот „Амбасадор“ во Њујорк Сити во неделата вечерта по завршувањето на нејзината последна изведба во мјузиклот.

54-годишната актерка изгледа многу помладо за својата возраст во лелеав и деколтиран бел фустан, а таблоидите коментираат дека изгледа прекрасно и се чини дека не старее. Во рацете носи букет бели рози додека излегува од театарот и влегува во автомобил што ја чека, опкружена со десетици фанови.

Во неделата таа финишира со своите настапи како Рокси Харт во долгогодишниот мјузикл.
Пред неа, Рокси Харт ја глумеа Брук Шилдс, Ешли Симпсон, Лиза Рајан, Ерика Џејн, Кристи Бринкли, Мелани Грифит и Рене Зелвегер, пишува „Дејли мејл“.
©Makfax.com.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.
Забава
„Мислев дека ќе умрам од дрога и осаменост“
Џејн Фонда неодамна се појави во подкастот „The Look“, каде што зборуваше за своето темно минато и чувствата на осаменост. Во интервју со Мишел Обама, поранешната прва дама на Соединетите Американски Држави, познатата актерка откри дека употребата на разни дроги ја обележала нејзината младост.
„Не сум зависник, но мислев дека ќе умрам од дрога и осаменост“, призна таа. „Фактот дека имам речиси 88 години е неверојатен за мене“, додаде таа.
Раното детство на Фонда беше обележано со трагедија, смртта на нејзината мајка, Френсис Форд Сејмур, што доведе до нејзина изолација од остатокот од светот. „Мајка ми почина кога имав 12 години“, објасни Фонда, додавајќи:
„И уште поневеројатно е што сега сум подобра. Фокусирана сум, се чувствувам исполнета и среќна сум. Сама.“

„Никогаш не се плашев од стареењето“
Во понатамошниот разговор, актерката го опиша својот животен пат, како и промените низ кои поминала.
„Никогаш не сум се плашела од стареење и што е поважно, не се плашам од умирање. Ова е почетокот на мојот последен чин.“
Водена од искуството на нејзиниот татко, вели таа, научила да ја прифати смртта како дел од животот. Таа исто така раскажа како била последната средба со нејзиниот татко.

„Го гледав татко ми како умира со многу жалење. Тоа беше важно разбирање на животот за мене, бидејќи ако не сакате да умрете со жалење, тогаш мора да го живеете последниот дел од вашиот живот на таков начин да нема жалење“, рече таа, додавајќи:
„Успеав да му кажам дека го сакам и дека му простив за, знаете, што и да се случи. И се надевам дека ќе ми прости што не бев подобра ќерка. Успеав да му го кажам тоа… И тој не рече ништо, само плачеше. Никогаш порано не сум го видела тоа. Никогаш не сум го видела татко ми да се расплаче.“
фото: принтскрин
Забава
Роналдо ќе се жени по Светското првенство
Познатиот португалски фудбалер Кристијано Роналдо и неговата свршеница Џорџина Родригез планираат да се венчаат следното лето, на христијанска церемонија планирана на Мадеира, островот каде што е роден Роналдо, објавува Jornal da Madeira.
Церемонијата треба да се одржи во катедралата во Фунчал, додека свадбениот прием ќе следи во луксузен хотел. Локацијата, како што се истакнува, е особено симболична: катедралата се наоѓа на само 2,4 километри од болницата каде што е роден Роналдо и три километри од базата на клубот Национал да Мадеира, каде што ги направил своите први фудбалски чекори.
View this post on Instagram
Роналдо (40) и Џорџина неодамна објавија дека се свршиле по повеќе од девет години врска. Во интервју за новинарот Пирс Морган, португалската ѕвезда откри дека предлогот бил сосема спонтан.
Роналдо е татко на пет деца: Алана Мартина и Бела Есмералда, кои ги има со Џорџина, потоа синот Кристијано Џуниор роден во 2010 година, и близнаците Ева и Матео, родени преку сурогат мајчинство седум години подоцна. Двојката помина низ тежок период во 2022 година, кога почина нивниот новороден син Анхело, додека неговата сестра близначка Бела успеа да преживее.
Како што истакнува Роналдо, токму тој болен период ги поврзал дополнително. Тој додаде дека планираат свадба по Светското првенство во 2026 година, кое ќе се одржи во САД, Мексико и Канада.
View this post on Instagram
„Планот е да се венчаме по Светското првенство, ако е можно – и со пехарот. Но, Џорџина не сака големи прослави, таа сака приватност, а јас го почитувам тоа“, рече Роналдо.
Тој исто така откри дека му било важно што Џорџина не обрнала внимание на вредноста на вереничкиот прстен, проценета на 1,7 милиони евра.
„Ме праша само дали сум искрен. Ја сакам и сакам да се оженам со неа“, заклучи Роналдо.
Забава
Тие стануваат отров: никогаш не смеете повторно да ги загревате овие намирници
Веројатно мислите дека зготвениот оброк – дури и оној од вчера – е безбеден ако го загреете повторно. Но, некои намирници всушност можат да се претворат во потенцијален здравствен ризик кога ќе се загреат повторно.
Која храна може да стане штетна кога ќе се загрее повторно?
Според експертските анализи, како и советите на нутриционистите, следните намирници се меѓу оние што е најдобро да не се загреваат повторно – или барем треба да се ракува со голема претпазливост.
Ориз
Ако зготвениот ориз се остави на собна температура, тој може да биде плодна почва за бактеријата Bacillus cereus, која произведува отпорни спори. Дури и ако го загреете повторно, токсините што ги ослободуваат бактериите може да не исчезнат.
Што да направите: Брзо изладете го зготвениот ориз, складирајте го во фрижидер во затворен сад и загрејте го само еднаш – и темелно.
Компири
Готвениот компир е особено ризичен ако се остави на собна температура – бактериите, како што е Clostridium botulinum, потенцијално можат да се размножуваат.
Како безбедно да се складираат? Штом ќе се сварат, префрлете ги во фрижидер. Кога ги загревате, загрејте ги доволно за да може топлината да навлезе до средината.
Кромид, целер и цвекло
Тие често се користат во супи, чорби и сосови – но содржат нитрати. Кога се загреваат, овие нитрати можат да се претворат во нитрити, кои потоа можат да се претворат во потенцијално штетни супстанции.
Совет: Гответе само онолку колку што мислите дека ќе јадете – избегнувајте повторно загревање.
Јајца
Варените, пржените или печените јајца не се добра идеја за повторно загревање. Протеините во јајцата се менуваат кога се загреваат, што може да ги отежни варењето или да предизвика проблеми со варењето.
Подобро решение: Јадете јајца свежи или ладни во сендвич, наместо да ги загревате повторно.
Пилешко (и други протеински оброци)
Подгревањето на пилешкото може да предизвика стомачни тегоби, бидејќи протеините и бактериите во месото бараат темелно загревање.
Препорака: Ако инсистирате на повторно загревање, погрижете се топлината да навлезе целосно во внатрешноста – но понекогаш е побезбедно да ги јадете овие јадења ладни.
фото: принтскрин

