Забава
Џеси Џејмс Декер рекламира бикини од својот бренд
Џеси Џејмс Декер се покажа како своја најдобра реклама додека позира во низа костими за капење од сопствениот бренд Kittenish во четвртокот попладне.
33-годишната пејачка, позната по хитот I Should Have Known Better, на своите повеќе од 3,9 милиони следачи на Инстаграм им покажува парчиња од најновата колекција лето 2022.

На живописната фотографија покрај палма на плажа, мајката на три деца гледа преку своето рамо со блескава насмевка.

©Makfax.com.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.
Забава
Неговата поранешна сопруга се омажи по втор пат, а тој сè уште е сам: „Мораше да ја прифати нејзината среќа“
Познатата манекенка Жизел Бундшен му го кажа судбоносното „да“ на Хоаким Валенте на интимна церемонија, со кого неодамна го доби своето прво заедничко дете.
Поминаа три години од разводот на еден од најубавите парови, Жизел и Том, и сега двајцата тргнаа по свои патишта и се во добри односи заради двете деца што ги имаа во бракот.
Сепак, Жизел најде утеха порано, со оглед на тоа што Брејди официјално не претставил девојки, иако медиумите го поврзуваат со неколку убавици, вклучувајќи ја и Ирина Шајк.
Како што сега открива извор за Дејли Меил, Брејди бил информиран за свадбата и единственото нешто што му преостанувало е да го прифати фактот.
„За него тоа не беше тајна. Сè уште треба да разговараат за децата, и иако овие разговори се многу често кратки, важните животни пресвртници, распоредите и секако нејзината свадба, секако се нешто што таа не сакаше да го крие од него“, рече изворот.
Во 2022 година беше откриено дека Жизел и Том раскинале по 13 години брак. Брејди наводно бил повеќе посветен на спортот отколку на семејството, што била една од причините за разделбата.
„Тој е среќен на едноставен начин. Среќен е затоа што таа е среќна. Можеби и тој ќе се ожени во иднина, и би сакал Жизел да го прифати тоа, па затоа мора да ја прифати и нејзината среќа. Ако беше вознемирен, тоа би значело дека сè уште има чувства кон неа, и би било неправедно кон децата ако не сака нивната мајка да биде среќна и да продолжи понатаму“, додаде изворот.
Забава
(Видео) Рецептот што стана глобален хит: Никогаш порано ручекот не бил толку едноставен, а толку вкусен
TikTok веќе некое време ги диктира трендовите во кујната, а еден од наједноставните рецепти во последните месеци стана и еден од најпопуларните.
Видео во кое американската учителка Кортни Кук Бејлс јаде цел печен сладок компир, со кора, полнет само со сирење, за ручек се прошири низ социјалната мрежа со неверојатна брзина, а сите сега го обожаваат овој брз рецепт.
Станува збор за рецепт со само две состојки кој, според достапните податоци, е прегледан речиси 10 милиони пати. Наместо само да продолжат да скролаат, многу корисници решија да ја пробаат оваа необична комбинација во своите кујни – а реакциите се претежно позитивни. Токму оваа едноставност и леснотија на подготовка го претворија овој „ручек на учителот“ во глобален хит.
Како да подготвите вирален сладок компир со сирење
Во оригиналната верзија, слаткиот компир се пече во фритеза на топол воздух или во рерна на 150°C, од еден час до еден час и 20 минути, додека не омекне целосно. По печењето, се остава во рерна уште еден или два часа за да остане топол, но не врел. Потоа, парчиња сирење едноставно се ставаат во слаткиот компир, кој малку се топи, но задржува дел од својата текстура.
@courtneylcook Monday: complete. #teachersoftiktok #mukbang #cheesestuffedsweetpotato #butterkase #foodtok ♬ original sound – Courtney Cook
Многумина кои го пробале рецептот го прилагодиле на своите навики. Слатките компири често се печат на повисока температура (околу 190°C) за пократко време, со додавање маслиново масло и сол за да се направи кората повкусна. Се покажува дека клучот е кога да се додаде сирењето – кога слаткиот компир е сè уште топол, но не премногу жежок. На овој начин, сирењето не се топи целосно, туку останува кремасто и богато со текстура.
Зошто оваа комбинација функционира
Успехот на рецептот лежи во комбинацијата на две состојки кои природно се надополнуваат. Слатките компири имаат изразена, малку слатка арома, додека сирењето носи соленост, полнота и длабочина на вкусот. Поради минималниот број состојки, двата вкуса доаѓаат до израз, без непотребни додатоци.
@stefffine sweet potatoe & cheese? 🍠 @Courtney Cook #sweetpotatoes #cheese ♬ original sound – Love Marie
Различните видови сирење даваат различни резултати што го прави рецептот подложен на експериментирање.
Иако јадењето е доволно вкусно само по себе, многумина додаваат свежо мелен црн пипер, кој малку ја разбива сладоста на слаткиот компир и дополнително го подобрува вкусот на сирењето.
Забава
(Фото) Ќерката на Ким Кардашијан станува незапирлива
Ќерката на ријалити ѕвездата Ким Кардашијан и контроверзниот рапер Канје Вест, Норт Вест, официјално отвори свој Инстаграм профил, каде што сега може да објавува фотографии кои привлекоа големо внимание и на TikTok.
@kimandnorth @Kim Kardashian ♬ how u feel? – Destroy Lonely
Според Unilad, Канје Вест во минатото многу се спротивставувал на тоа, па неговата реакција сè уште е непозната. Сепак, и покрај сето ова, Норт собрала речиси половина милион следбеници за неколку дена.
Нејзината прва објава била заматена фотографија под која било наведено дека профилот го управуваат родители, со оглед на тоа дека минималната возраст што треба да ја имате за да отворите Инстаграм профил е 13 години, додека Норт има само 12 години.
Лансирањето на профилот предизвика мешани реакции дури и кај оние кои ја сакаат Ким Кардашијан, иако ги нема многу. Најчесто сите се прашуваат зошто на девојчето му е дозволено да го прави ова и дали нејзината мајка се плаши од последиците.
Ова не е прв пат родителскиот пристап на Ким Кардашијан да биде под јавна критика, а тоа главно се должеше на Норт и нејзиниот начин на облекување, но и на нејзиниот општ изглед, кој е доста различен од нејзините врсници.
Канје исто така беше против нејзиното појавување на TikTok, но Ким откри дека сака да ја поддржи својата ќерка додека таа се изразува креативно.

