Јадењето процесуирано месо повеќе од четири пати неделно е ризично, се наведува во студија направена врз основа на истражување со кое биле опфатени 1.000 Французи. Истражувачите...
Научниците утврдиле дека медот ефикасно ја ублажува сувата кашлица кај децата. Благодарение на шеќерот што го содржи, медот предизвикува хиперсекреција на плунката и слузот со што...
Болката во грбот е честа појава кај возрасните личности, но сè почесто се јавува кај децата и адолесцентите. Речиси 40 отсто од децата имале периоди во...
Секојдневно консумирање на една лименка газиран сок со додаток на шеќер е поврзана со 46 отсто поголем ризик за пред-дијабетис, состојбата што често ѝ претходи на шеќерната...
Уште одамна се познати лековитите својства на маслиновото масло. Незаситени масни киселини, витамин Е, стероли и полифеноли се некои од состојките кои го сочинуваат ова масло...
НАМАЛЕТЕ ГО ВНЕСУВАЊЕТО ОЛ Колчичината сол која ја внесувате преку вашата исхрана е прашање на навика. Затоа немојте да додавате сол во секоја храна. Не прекинувајте...
За подготовка на пролетниот енергетски пијалак потребни се следниве состојки: 1 морков 1 краставица (лупена) 1 црвена пиперка 1 домат 100g спанаќ 1 стебленце целер Сок...
ИЗОБИЛЕН И ЗДРАВ ПОЈАДОК Голем и здрав појадок ќе одржи ситост до ручек. Само внимавајте тоа да биде навистина здрава храна. ПОМАЛИ, А ПОЧЕСТИ ОБРОЦИ На...
СПАНАЌ, ЗЕЛЕНА САЛАТА И ГРАВ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА НОКТИТЕ Кршливите, слаби нокти многу често укажуваат на недостаток на фолати во телото, чиј удел се намалува како...
Студија објавена во 1990-та година во Журналот за гастроентерологија вели дека кај некои луѓе кафето предизвикува „гастроколонска реакција“ (позната како брза потреба за тоалет), а тоа...