МАКФАКС

Анализа

Пад на довербата на германските потрошувачи

Пад на довербата на германските потрошувачи

Анализа

Германскиот институт за истражувања на пазарите GfK во вторникот објави дека новата анкета за довербата на германските потрошувачи покажала влошување на очекувањата по шестмесечниот раст. Институтот во вторникот соопшти дека

Прочитајте го целиот напис
27.03.2012

Раст на деловната доверба во Германија

Раст на деловната доверба во Германија

Анализа

Деловната доверба во Германија во март зајакна петти месец последователно, укажувајќи дека најголемата европска економија успешно одолева од влијанието на должничката криза. Индексот на минхенскиот институт Ифо, добиен врз основа

Прочитајте го целиот напис
26.03.2012

Неочекуван раст на довербата на потрошувачи во Италија

Неочекуван раст на довербата на потрошувачи во Италија

Анализа

Довербата на потрошувачи во Италија во март неочекувано зајакна, достигнувајќи највисоко ниво од јули минатата година, што се должи на подобрената финансиска состојба на семејствата. Индексот на доверба на потрошувачите

Прочитајте го целиот напис
26.03.2012

ИЕА не верува дека ќе има пореметување на нафтените пазари

ИЕА не верува дека ќе има пореметување на нафтените пазари

Анализа

Меѓународната агенција за енергетика (ИЕА) не верува дека ќе дојде до било какво пореметување во глобалното снабдување со нафта, бидејќи Саудиска Арабија и други производители од Персискиот залив ќе понудат

Прочитајте го целиот напис
23.03.2012

Поволни очекувања во преработувачката индустрија

Поволни очекувања во преработувачката индустрија

Анализа

Очекувањата за обемот на производството компаниите од преработувачката индустрија во наредните три месеци се поволни, а истото важи и за

Прочитајте го целиот напис
23.03.2012

Пад на активностите на приватниот сектор во еврозоната

Пад на активностите на приватниот сектор во еврозоната

Анализа

Активностите во приватниот сектор во еврозоната во март забележаа пад поголем од очекувањата, што сигнализира дека 17-члената зона повторно се

Прочитајте го целиот напис
22.03.2012

Драги: Најлошото помина

Драги: Најлошото помина

Анализа

Најлошото во должничката криза во еврозоната помина, но ризиците остануваат и останува самите владите да ги отстранат тие ризици, порача

Прочитајте го целиот напис
22.03.2012

ИАТА: Цената на нафтата ќе ја намали добивката на авиокомпаниите

ИАТА: Цената на нафтата ќе ја намали добивката на авиокомпаниите

Анализа

Меѓународната асоцијација за воздушен превоз ИАТА ја снижи глобалната проценка за овогодишната добивка на авиокомпаниите за 500 милиони долари, на

Прочитајте го целиот напис
20.03.2012

Aкциите на Волстрит зајакнаа, но загрижува скапата нафта

Aкциите на Волстрит зајакнаа, но загрижува скапата нафта

Анализа

Берзанскиот индекс S&P 500 во четвртокот на Волстрит повторно го достигна највисокото ниво од 2008 година, благодарение на растот на

Прочитајте го целиот напис
02.03.2012

ОПЕК ја снизи прогнозата за раст на побарувачката за нафта

ОПЕК ја снизи прогнозата за раст на побарувачката за нафта

Анализа

Економската слабост во Европа и САД и повисоките цени на нафтата ја поттикнаа Организацијата на држави извознички на нафта (ОПЕК)

Прочитајте го целиот напис
09.02.2012

Макфакс е-билтен

Email *