МАКФАКС

Изложби

Изложба на графики и скулптури од уметници од Корча

Изложба на графики и скулптури од уметници од Корча

Изложби

Во изложбениот простор „Магаза“ во Битола, во петокот од 19 ачасот ќе биде отворена изложбата рамките на проектот „Граници без граници“ со наслов „Изложба на графики и скуплтури“ о далбанскиот

Прочитајте го целиот напис
27.01.2012

Изложба на фотографии на Милчо Манчевски во Софија

Изложба на фотографии на Милчо Манчевски во Софија

Изложби

Изложбата од фотографии, насловена како “Пет капки сон“ на Милчо Манчевски е отворена во Софија. Изложбата од фотографии, насловена како “Пет капки сон“ на Милчо Манчевски е отворена во Софија.Серијата

Прочитајте го целиот напис
19.01.2012

Изложба на Благојче Петровски во родната Битола

Изложба на Благојче Петровски во родната Битола

Изложби

Во средата во засебниот дел од просторот на ресторанот и пицерија „Де Ниро“ во Битола, беше отворена изложбата на младиот битолски ликовен уметник Благојче Петровски. Во средата во засебниот дел

Прочитајте го целиот напис
05.01.2012

Изложба „Археологија 2011“ во Музеј на Македонија

Изложба „Археологија 2011“ во Музеј на Македонија

Изложби

Денеска во 19 часот во Музејот на Македонија, министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска ќе ја отвори „Археологија 2011“. Станува збора за веќе традиционална, петта по ред поставка од ваков вид.

Прочитајте го целиот напис
28.12.2011

Изложба на минијатурни новогодишни картички

Изложба на минијатурни новогодишни картички

Изложби

Минијатури и уникатни новогодишни картички ќе бидат претставени на изложбата која ќе се отвори во факултетската галерија во Сули-ан, во

Прочитајте го целиот напис
27.12.2011

Изложба на Верица Ковачевска во „Мала станица“

Изложба на Верица Ковачевска во „Мала станица“

Изложби

Денеска Националната галерија на Македонија, во објектот „Мала Станица“,во 20 часот ќе се отвори изложба на Верица Ковачевска со наслов

Прочитајте го целиот напис
22.12.2011

Отворање на уметничката галерија „Лазар Личеноски“

Отворање на уметничката галерија „Лазар Личеноски“

Изложби

Денеска точно на пладне во 12 часот, свечено со изложба на дела од интерниот конкурс на училиштето „Кретивен пристап кон

Прочитајте го целиот напис
21.12.2011

Ретроспективна изложба на академскиот уметник Доне Миљановски

Ретроспективна изложба на академскиот уметник Доне Миљановски

Изложби

Ретроспективна изложба на академскиот уметник Доне Миљановски ќе биде отворена утревечер во Националната галерија на Македонија. Ретроспективна изложба на академскиот

Прочитајте го целиот напис
19.12.2011

Изложба „Пејзажи и портрети“ на Васко Ристовски

Изложба „Пејзажи и  портрети“ на Васко Ристовски

Изложби

Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, утревечер во 20 часот ќе се отвори изложба на Васко Ристовски со

Прочитајте го целиот напис
15.12.2011

Прва самостојна изложба на Чеде Петрески

Прва самостојна изложба на Чеде Петрески

Изложби

Првата самостојна изложба на фотографии на Чеде Петрески ќе биде отворена утре во Галеријата на МКЦ. Неговиот безгласно-гласен аудиовизуелен интимен

Прочитајте го целиот напис
15.12.2011

Макфакс е-билтен

Email *