МАКФАКС

Општество

Повеќе пари за повеќе сложени операции на детска хирургија

Повеќе пари за повеќе сложени операции на детска хирургија

Македонија

  Фондот за здравствено осигурување во 2017 година обезбеди вкупен буџет за Универзитетска клиника за детска хирургија од 133 милиони денари, што споредено со 2012 година, кога буџетот на детска

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Холандска помош за ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје

Холандска помош за ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје

Општество

Медицинската опрема и материјали донирани од Кралството Холандија по поплавите во Скопје и неговата околина во соработка со Министерството за здравство, а со одлука на Влада на Р.Македонија е доделена

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Ќе се менува законот за да се овозможи воведување пар-непар во услови на загаден воздух

Ќе се менува законот за да се овозможи воведување пар-непар во услови на загаден воздух

Општество

Владата го задолжи МВР, во најбрз можен рок, да направи измени и дополни на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, со цел овозможување на спроведување на наредба за ограничување

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

ИАЕА во Македонија ќе финансира проекти од областа на нуклеарната медицина и животната средина

ИАЕА во Македонија ќе финансира проекти од областа на нуклеарната медицина и животната средина

Општество

Министерот Пиштар Лутфиу во среда се сретна со техничкиот директор на меѓународната агенција за атомска енергија со седиште во Виена (ИАЕА), Јинг Жанг. Во текот на средбата, министерот Лутфиу и

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Со поголемо младинското учество до силни совети на млади

Со поголемо младинското учество до силни совети на млади

Македонија

  Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Агенција за млади и спорт започна со имплементација на проектот „Учество

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Хуманитарен концерт „Љубовни ноти“

Хуманитарен концерт „Љубовни ноти“

Македонија

  Младинскиот совет на американскатa амбасада во Македонија и Црвениот крст на град Скопје организираат хуманитарен концерт „Љубовни ноти“. Концертот

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Фондот за здравство поблиску до пензионерите

Фондот за здравство поблиску до пензионерите

Македонија

  Директорите на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, Сашо Стефаноски и Орхан Рамадани беа во посета на сојузот на

Прочитајте го целиот напис
21.02.2017

Промовиран дигитален регистар на македонски туристички водичи

Промовиран дигитален регистар на македонски туристички водичи

Македонија

  По повод Светскиот ден на туристички водичи, денеска, беше промовиран веб дигитален регистар на активни и квалификувани туристички водичи

Прочитајте го целиот напис
21.02.2017

Јанева пред Советот на јавни обвинители образложуваше зошто се откажа од „Пуч“

Јанева пред Советот на јавни обвинители образложуваше зошто се откажа од „Пуч“

Македонија

Тим на Специјалното јавно обвинителство предводен од обвинителката Катица Јанева во понеделник имаше работна средба во Советот на јавните обвинители.

Прочитајте го целиот напис
20.02.2017

Отворен конкурсот за стипендии за школување во меѓународната гимназија „Нова“

Отворен конкурсот за стипендии за школување во меѓународната гимназија „Нова“

Македонија

  Меѓународната гимназија „Нова“ во соработка со фондацијата „Борис Трајковски“ распиша конкурс за доделување на стипендии за школување во оваа

Прочитајте го целиот напис
20.02.2017
1 2 3 368

Макфакс е-билтен

Email *