МАКФАКС

Општество

Едукација на младите за правилен третман и рециклирање на отпадот

Едукација на младите за правилен третман и рециклирање на отпадот

Општество

Во рамки на платформата „Дали рециклирате!?“, „Пивара Скопје“, заедно со Амбасадата на Холандија во Македонија и компаниите „Пакомак“ и „Нула отпад“, започна проект за едукација на младите за начинот и

Прочитајте го целиот напис
27.02.2017

Телеком билинг платформи – Сеавус талент програма

Телеком билинг платформи – Сеавус талент програма

Општество

  Како дел од Сеавус Талент програмите, шеста година по ред, Сеавус организира обука од областа на Телекомуникациските технологии. Обуката е наменета за дипломирани студенти или студенти запишани во последната

Прочитајте го целиот напис
27.02.2017

Промовирана македонска поштенска марка во САД

Промовирана македонска поштенска марка во САД

Општество

  На покана на Друштвото на теоријата на комуникации, како дел од Американскиот институт на инженери од областа на електрониката, Ректорот на Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол

Прочитајте го целиот напис
27.02.2017

Одбележување на 13-годишнината од трагичната смрт на претседателот Борис Трајковски

Одбележување на 13-годишнината од трагичната смрт на претседателот Борис Трајковски

Општество

  Во Македонија и Босна и Херцеговина во недела ќе бидат одбележани 13 години од смртта на поранешниот македонски претседател Борис Трајковски, кој загина во авионска несреќа кај Ротимље во

Прочитајте го целиот напис
26.02.2017

Во Скопје се одржа протестен марш под мотото Завет за Македонија

Во Скопје се одржа протестен марш под мотото Завет за Македонија

Македонија

Протестен марш на здружението на граѓани „врдокорни против, како што велат, поделбата на Македонија и воведување на уште еден јазик

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Постсредно образование овозможува квалификација за работа

Постсредно образование овозможува квалификација за работа

Македонија

  Министерот за образование и наука, Пиштар Лутфиу, учествуваше на завршниот настан за ИПА Проектот „Поддршка на модернизацијата на системот

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Повеќе пари за повеќе сложени операции на детска хирургија

Повеќе пари за повеќе сложени операции на детска хирургија

Македонија

  Фондот за здравствено осигурување во 2017 година обезбеди вкупен буџет за Универзитетска клиника за детска хирургија од 133 милиони

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Холандска помош за ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје

Холандска помош за ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје

Општество

Медицинската опрема и материјали донирани од Кралството Холандија по поплавите во Скопје и неговата околина во соработка со Министерството за

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Ќе се менува законот за да се овозможи воведување пар-непар во услови на загаден воздух

Ќе се менува законот за да се овозможи воведување пар-непар во услови на загаден воздух

Општество

Владата го задолжи МВР, во најбрз можен рок, да направи измени и дополни на Законот за безбедност на сообраќајот на

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

ИАЕА во Македонија ќе финансира проекти од областа на нуклеарната медицина и животната средина

ИАЕА во Македонија ќе финансира проекти од областа на нуклеарната медицина и животната средина

Општество

Министерот Пиштар Лутфиу во среда се сретна со техничкиот директор на меѓународната агенција за атомска енергија со седиште во Виена

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017
1 2 3 368

Макфакс е-билтен

Email *