МАКФАКС

Општество

Се уриваат бараките во Бутел – социјално загрозено семејство останува на улица

Се уриваат бараките во Бутел – социјално загрозено семејство останува на улица

Daily news

Социјално загрозено семејство ќе остане на улица по рушењето на општинските бараки во Бутел што досега биле нивен дом. Двајцата невработени родители и нивните две деца се принудени да ја

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

О2 коалиција: Нашата цел е воздухот да биде чист 365 дена во годината

О2 коалиција: Нашата цел е воздухот да биде чист 365 дена во годината

Daily news

О2 коалицијата за чист воздух во сабота напладне по повод Денот на планетата Земја на „Школка“одржа протестен собир на кој ги повикаа граѓаните на самоорганизирање во борбата против загадениот воздух.

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Тодоров: Вакцинирањето да не се одложува, вакцините се безбедни

Тодоров: Вакцинирањето да не се одложува, вакцините се безбедни

Daily news

Со набавка на вакцини со подобар квалитет се направи позитивен исчекор на имунизацијата на Република Македонија, вакцините се безбедни и прочистени и ризикот од несакани последици е многу мал .

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Справување со последиците од мигрантската криза

Справување со последиците од мигрантската криза

Daily news

Европа и мигрантската криза ­ справување со причините и последиците е темата на дебатата што во сабота ќе се организира во Скопје од страна на Европското движење во Република Македонија.

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Свеста за затрупувањето со отпад расте, но не доволно

Свеста за затрупувањето со отпад расте, но не доволно

Daily news

Граѓаните сè повеќе се загрижени и свесни за проблемите со животната средина но времето на клучните промени во оваа насока

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ излезе со свое решение за кризата – нови избори

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ излезе со свое решение за кризата – нови избори

Daily news

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, во рамки на протестот што во петок попладне повторно го одржа во централното градско подрачје,

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Помош за четирите семејства Мустафа чиишто домови изгореа во пожар

Помош за четирите семејства Мустафа чиишто домови изгореа во пожар

Daily news

Министерот за труд и социјална политика Ибрахим Ибрахими заедно со градоначалникот на Општина Шуто Оризари Елвис Бајрам, а во соработка

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Пожарот кај „Здравко Цветковски“ локализиран – нема повредени

Пожарот кај „Здравко Цветковски“ локализиран – нема повредени

Daily news

  Пожарот кој избувна во бараките кај СУГС „Здравко Цветковски“ на булеварот „Партизански одреди“ е ставен под контрола и не

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Реакција на написот на наводната оргнизација „Центар сака да дише“

Реакција на написот на наводната оргнизација „Центар сака да дише“

Daily news

  „ВМРО-ДПМНЕ преку фиктивни организации пласира лаги за градбите во Центар и Дебар Маало. Граѓаните треба да ја знаат вистината

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Дискриминиран затоа што зборувал албански во општината

Дискриминиран затоа што зборувал албански во општината

Daily news

  Во месечниот Извештај на Хелсиншкиот комитет за месец март, пишува дека Комисијата за заштита од дискриминација утврдила дискриминација по основ

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017
1 2 3 385

Макфакс е-билтен

Email *