МАКФАКС

Tag "platforma"

„Народот“ и „платформата“ најупотребувани зборови кај пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

„Народот“ и „платформата“ најупотребувани зборови кај пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

Daily news

  Народот, јазикот, бинационална држва и т.н. Тиранска платформа се тезите околку кои пратениците на ВМРО-ДПМНЕ си дискутираат меѓусебно попладнево со собраниската сала.   Во просек секој од пратениците на

Прочитајте го целиот напис
11.04.2017

СДСМ: Опозициската ВМРО-ДПМНЕ да најде здрав разум и да овозможи мирен трансфер на власта, ќе има нова Влада

СДСМ: Опозициската ВМРО-ДПМНЕ да најде здрав разум и да овозможи мирен трансфер на власта, ќе има нова Влада

Daily news

  „Опозициската ВМРО-ДПМНЕ да најде здрав разум и да овозможи мирен трансфер на власта, ќе има нова Влада! ВМРО-ДПМНЕ мора да најде здрав разум и да прифати дека е опозиција.

Прочитајте го целиот напис
09.04.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Народот му застана на патот на Заев

ВМРО-ДПМНЕ: Народот му застана на патот на Заев

Daily news

  „Народот му застана на пат на криминалецот Заев и мафијата од СДС. Народот ги прочита лагите и не им дозволи да ги раскрчмуваат највисоките државни и национални интереси. Албанските

Прочитајте го целиот напис
09.04.2017

СДСМ: Иванов штити криминални платформи, ќе има нова реформска Влада

СДСМ: Иванов штити криминални платформи, ќе има нова реформска Влада

Daily news

  Ѓорге Иванов е должен да овозможи мирен транфер на власта, а не да штити криминални платформи за лични и партиски цели, единствената платформа што претставува закана за граѓаните и

Прочитајте го целиот напис
07.04.2017

Иванов за ХТВ: Опасноста од платформата за Македонија е да стане Кипар

Иванов за ХТВ: Опасноста од платформата за Македонија е да стане Кипар

Daily news

  Суштината на платформата е да се смени уставното уредување на Република Македонија. Тоа значи, Македонија од мултиетничко општество и

Прочитајте го целиот напис
07.04.2017

СДСМ упорно молчи и се крие за прифаќањето на Тиранската платформа

СДСМ упорно молчи и се крие за прифаќањето на Тиранската платформа

Политика

  ВМРО-ДПМНЕ потенцира дека Тиранската платформа се прочита на говорницата во Собранието на РМ. Според партијата, таа се состои од

Прочитајте го целиот напис
31.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ молчи, па дури и преку своите наводни експерти ја брани Тиранската платформа

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ молчи, па дури и преку своите наводни експерти ја брани Тиранската платформа

Политика

  ВМРО-ДПМНЕ посочува дека СДСМ се обидува со своите соопштенија да ја одбегне главната тема која го интересира народот, а

Прочитајте го целиот напис
26.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ преку темата образование ја дефокусира јавноста од Тиранската платформа

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ преку темата образование ја дефокусира јавноста од Тиранската платформа

Политика

  „СДСМ на секој можен начин се обидува да ја дефокусира јавноста од темата за прифаќањето на Тиранската Платформа. Затоа

Прочитајте го целиот напис
24.03.2017

Иванов: Благодарност до Унгарија за иницијативата да се отфрли и осуди платформата од Тирана

Иванов: Благодарност до Унгарија за иницијативата да се отфрли и осуди платформата од Тирана

Надворешна политика

  Јавна благодарност до Унгарија која покрена иницијатива со барање до Советот на ЕУ да се отфрли и осуди тиранската

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017

Иванов за „Magyar Hírlap“: Нови предвремени избори се можен излез од кризата

Иванов за „Magyar Hírlap“: Нови предвремени избори се можен излез од кризата

Надворешна политика

  Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *