МАКФАКС

Tag "tiranska"

СДСМ упорно молчи и се крие за прифаќањето на Тиранската платформа

СДСМ упорно молчи и се крие за прифаќањето на Тиранската платформа

Политика

  ВМРО-ДПМНЕ потенцира дека Тиранската платформа се прочита на говорницата во Собранието на РМ. Според партијата, таа се состои од неуставни елементи, со чие реализирање ќе дојде до редефинирање на

Прочитајте го целиот напис
31.03.2017

Груевски на Фејсбук: Влада која ја спроведува Тиранската платформа е антидржавна, нови избори и референдум за иднината на државата

Груевски на Фејсбук: Влада која ја спроведува Тиранската платформа е антидржавна, нови избори и референдум за иднината на државата

Политика

  Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски повторно се огласи на фејсбук. Според него „влада која ќе ја спроведува Tиранската платформа направена и оформена во друга држава, не може да биде

Прочитајте го целиот напис
26.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ молчи, па дури и преку своите наводни експерти ја брани Тиранската платформа

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ молчи, па дури и преку своите наводни експерти ја брани Тиранската платформа

Политика

  ВМРО-ДПМНЕ посочува дека СДСМ се обидува со своите соопштенија да ја одбегне главната тема која го интересира народот, а тоа е дали СДСМ ја има прифатено Тиранската Платформа. „СДСМ

Прочитајте го целиот напис
26.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ преку темата образование ја дефокусира јавноста од Тиранската платформа

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ преку темата образование ја дефокусира јавноста од Тиранската платформа

Политика

  „СДСМ на секој можен начин се обидува да ја дефокусира јавноста од темата за прифаќањето на Тиранската Платформа. Затоа сега манипулираат со јавноста. Не сакаат во јавноста да се

Прочитајте го целиот напис
24.03.2017

ММДЧП од Стејт департментот побара осуда за Тиранската платформа

ММДЧП од Стејт департментот побара осуда за Тиранската платформа

Дијаспора

  Претседателот на Македонското меѓународно движење за човекови права, Бил Николов, повторно се сретна со релевантни претставници на американскиот Стејт

Прочитајте го целиот напис
17.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Излезот од кризата е во тоа Заев да ја отфрли Тиранската платформа

ВМРО-ДПМНЕ: Излезот од кризата е во тоа Заев да ја отфрли Тиранската платформа

Политика

  После најавата на уценетиот Зоран Заев за отворање на дебата за елементите од Тиранската Платформа, дебатата почна да се

Прочитајте го целиот напис
16.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *