Контакт

Забава

Брацо не е измамник

Објавено пред

Форум направи интервју со Анџелика Вајткиф, П.Р. на исцелителот Брацо кој денес по втор пат го посети Скопје.

dobivaj vesti na viber

Анџелика Вајткиф е личност задолжена за односи со јавноста и претставник за медиумите на Брацо. Дипломиран лингвист по англиски јазик и литература, Анџелика се заинтересирала за овој вид на алтернативна медицина уште од факултетските денови пред давесетина години. Во периодот додека живеела во сојузната држава Калифорнија, таа водела центар за лечење преку алтернативна медицина. Американка по националност, таа е дел от тимот на Брацо од февруари оваа година. Вајтклиф беше љубезна и одвои половина час од нејзиното време во кое објасни повеќе за Брацо и за неговата дарба.

Форум: Како Брацо се здобил со оваа дарба? На сајтот стои дека средбата со Ивица Прикиќ познатиот јасновидец му го променила животот. Дали од тој момент тој почна да лечи луѓе или беше роден со оваа дарба?Анџелика Вајткиф: Ивица Прикиќ кој сега е починат кога се сретна со Брацо ја препозна неговата дарба за исцелување. Мислам дека универзумот одбира одредени луѓе кои ќе бидат најсовршениот израз за таква дарба за човештвото.

Значи колку време Брацо ја има оваа дарба?Како и кај повеќето исцелители, постои момент кога самиот човек ќе свати дека има нешто посебно во него, со кое треба да направи нешто посебно со дарбата. Во случајот со Брацо, кога почина Ивица, тогаш таа дарба се активира кај него, таа трагедија со губењето на драгиот пријател, кој им помогна на илјадници луѓе предизвика дарбата на Брацо да стане поизразена. Во исто тоа време една жена чиј син имал кошмари, сонила сон дека тој треба да биде личноста која ќе му помогне на нејзиниот син. Со ова е потврдува теоријата за поврзаноста на луѓето.

Тоа беше еден вид на претскажување? Да, жената отиде кај Брацо со сликата од нејзиниот син, тој ја допре сликата и така се започна. Енергијата од Брацо се префрли на тоа момче, а кај него кошмарите исчезнаа. Пред сесијата со Брацо ниту психолозите не можеа да му помогнат.

Како тој заработува за живот ако не прима донации или било каква финансиска надомест од посетителите?Од ДВД, цедињата, книгите и од влезниците. До сега се снимени неколку филмови за него. Дури и научници напишаа повеќе книги за него.

Колку време работите како П.Р. за Брацо?Не работам само како П.Р., организирам конефенции во САД, поточно во Хаваи. Во почетокот на годинава слушнав за Брацо и отидов да го видам. Кога ја видов најпрво неговата слика, ја видов неговата енергија од сликата која беше толку посебна, и ништо слично до сега не сум видела. А јас го имам пропатувано светот изминативе двесет години низ многу земји и сум сретнала многу исцелители од секаков вид и од секаде: шамани од Мексико, кахуните од Хаваи, чистачи на енегија од Европа. Многу од нив се моќни и навистина им помагаат на луѓето, но дарбата на Брацо, е една од посебните кои сум имала можност да ги сретнам. Во неговата дарба видов нешто што ме натера да купам авиобилет за Лас Вегас каде што требаше да настапи уште истиот момент кога ја видов неговата фотографија.

Колку време се познавате со Брацо? Од февруари оваа година. Јас присутвував секој ден на неговите сеанси во период од една недела на конференцијата во Лас Вегас. И уште од првата сеанса ја почувствував неговата дарба, иако претходно работев со други исцелители. Имам добар живот но како и сите останати луѓе сакав предизвици да го подобрам животот. Уште од првата средба тој ми даде сила која и денес ја чувствувам.

Дали за време на вашите патувања сте сретнале лажни изцелители алчни за пари?Да постојат многу лажни ицелители кои тврдат дека можат да им помогнат на луѓето но, тоа се само зборови. Можете да познаете кој е вистинскиот кога ќе почнете да ги интевјуирате луѓето кои одат кај исцелителот и да ги прашате дали ви помогнал. Ќе ги прашате за тоа како им се променил животот. Ова ми е втора недела на Балканот и можам да видам во луѓето кои доаѓаат да го видат Брацо дека има промена во нив. Има сила во нив.

Гледате подобрување?Да. Постојано слушам од луѓето безброј приказни дека биле излечени од рак, нападите од епилепсија им престанале, списокот е навистина долг.

Дали Брацо им помага и во емоционалните проблеми? Дали Брацо лечи на прмер депресија или шизофренија кои се тешки ментални состојби?Енергијата на Брацо не е ограничена само на лекување на физичките болести. Имам зборувано со луѓе на кои врските, бракот им се подобриле, луѓе на кои депресијата им исчезнала. Зборував со доктор, медицинско лице кај кого деперсијата комплетно ја снема откако присуствуваше на една сеанса со Брацо.

Дали тоа што го прави е одобрено или осудувано од медицинските лица и од западната медицина?Во САД имаме пионери во алтернативна медицина и спиритуалност како на пример д-р. Дипак Чопра. Тој има зборувано со милиони луѓе, има напишано безброј книги на таа оваа тема – манифестирање на енергија и лечење со енергија кои се бестселери низ светот. Тој ја охрабрува медицинската зедница да биде отворена за работи кои науката не може да ги објасни или докаже. Затоа што немаме научно објаснување за ова, не значи не е валидно.

Прашувам затоа што обичниот народ, не само медицинските лица, е скептик за алтернативната медицина и за ова ќе рече, ако не е медицински докажано, не е веродостојно и не фукнционира. Денечната наука е поинаква од таа пред десет години. Тоа што денес ни го кашува квантната физика дека сме заедно поврзани, е сосема различно од тоа што не учеа пред 20 години на факултет. Науката постојано се редифинира себеси и постојано созрева. Енергијата на Брацо сметам дека е највисоко ново на созревање, па науката мора да тежнее да го објасни тоа што Брацо го прави на сеансите. Тој има поддршка од медицинските лица, доктори, истражувачи, научници. Луѓето мораат да ги отворат своите умови, но најважно од се мораат да ги отворат срцата, да дојдат да видат и после самите да одлучат дали Брацо ќе има некакво влијание врз нивниот живот. Ако има можеби ќе сакаат да се вратат повторно или да ја споделат изнфомацијата или искуството со пријатели.

Дали Брацо изврши влијание и врз вас?

Да. Во јануари по втор пат ќе го однесам Брацо во САД, поточно во Хаваи каде што ќе има турнеја која ќе трае три недели.Во Хаваи се наоѓаат најголем број исцелителите во САД. Луѓето од цел свет доаѓаат да живеат во Хаваи и да ги практицираат овие методи на алтернативна медицина.

Збунувачка е изјавата која стои на сајтот на Брацо која вели сите што не можат да присуствуваат лично на самата сесија да ги донесат своите блиски роднини и пријатели да присуствуваат со нивна фотографија.Како функционира исцелувањето преку фотографија?Знам дека тоа е збунувачко за многумина. Како што напоменав, квантната физика вели дека сите сме поврзани. Постои теорија во квантната физика која се вика „Теорија на заплетканост“ која вели дека во еден момент сите сме биле обединети, а потоа сме се одвоиле, оддалечиле. Но затоа што порано сме биле единство, се уште во нас постои врска без разлика на далечината меѓу нас во просторот. Брацо може со допир на една слика, да ја пренесе енергијата од таа слика до личноста и да и го промени животот на таа личност од сликата. Имам зборувано со многу луѓе кои ми кажале дека животот на нивните најблиски се променил благодарение на тоа што ги донеле сликите на сеансите. Тие имале трансформација на подобро во здравјето, духовната состојба, среќата.

На сајтот тој тврди дека не е лекувач, туку дека само шири љубов и топлина. Но сепак, тој ги советува луѓето со здравствени проблеми да не ги прекинуваат третманите кај нивните доктори кои ги имаат за болеста од која боледуваат. Сево ова е многу контрадикторно. Тој не трвди дека буквално сите што присуствуваат на сеансите ќе може да ги излечи. Напротив доаѓаат и луѓе со само една причина да докажат дека е само измамник, а подоцна тие се главните поборници за присутвување на вакви сеанси. Но секој од нас си има своја судбина. Ако судбината не однесе во правец на тешките болести, не е многу умно да се оддалечат луѓето од тој пат. Многумина луѓе не се согласуваат со ова мислење. Но ако луѓето прифатат да внесат повеќе среќа во нивниот живот, тие се тие луѓе на кои може да им се помогне.

Што вели психологијата за овој вид алтернативна медицина. Еден фројдовец најверојатно би рекол дека ова се само глупости, депресијата би трбало да се реши со терапија и антидепресанти, а не со стоење во едно место 5 минути и гледање во некој човек.Можам само да зборувам за американската медицинска заедница. Кај психолозите и психијатрите во САД постои големо движење, каде што луѓето кои имаа факултетска диплома за психолог на пример, посетуваат часови каде што ќе се здобијат со диплома за алтернативна медицина, за да ги разберат двете страни. Брацо им советува на луѓето да не се откажуваат од третманите кај лекарите. Кога еден човек ќе се излечи од рак тој покрај духовните докази ќе има и медицински информации за излекувањето.

Зошто на бремените жени кои се во второто и третото тромесечие како и децата до 16 години им е забрането да присуствуваат на сеансите на Брацо?Затоа што енергијата на Брацо е многу силна. Ако на бремените жени или на плодот им се случи нешто енергијата на Брацо ќе биде обвинета за тоа. Се препорачува да се донесе само слика од жената или пак да стои надвор од салата за да има дистанца помеѓу неа и енергијата. Истото важи и за децата. Енергијата е премногу силна и за нив.

Забележав дека сите посетители на сеансите носат букети со цвеќе? Зошто е тоа така и дали мора да биде специфичен вид цвеќе?Брацо обожава цвеќиња. Обожава природа. Луѓето почнаа да носат цвеќиња во негова чест и како знак на благодарност. Од организацијата ги собираат сите цвеќиња на куп, тој гледа во нив и на одење тој им ги враќа пак на посетителите полни со енергија.©Makfax.com.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Забава

Бесплатна тетоважа за Пленковиќ; сопственикот на салонот: Ме повикуваат од сите страни

Објавено пред

За само еден ден на социјалните мрежи урнебесно се прошири најавата за тетовирање во Пожега. Тие напишаа дека нудат бесплатна тетоважа за Андреј Пленковиќ и покажаа како би изгледала.

dobivaj vesti na viber

Многумина можеби мислат дека ова е добра шега среде избори – но не е. Згора на тоа, сопственикот на салонот за „Индекс“ изјави дека многу луѓе веќе се јавиле за термин.

„Понудата е повеќе од сериозна, што е поткрепено со големиот одѕив на споменатата објава. Ме повикуваат од сите страни. Во мојата долгогодишна работа истетовирав многу личности, а сега решив да направам една тетоважа подарок, со оглед на тоа дека изборите се актуелни“, објасни сопственикот на првото и најстаро студио за тетовирање во Пожега.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Texas Tattoo (@tattoo_pozega)

Сепак, признава, настанал проблем што повеќе луѓе се пријавиле за тетоважа – многу повеќе отколку што очекувал.

„Ќе треба да подготвам неколку верзии на тетоважата. На пример, лут Пленковиќ, среќен, загрижен Пленковиќ, Пленковиќ во разни пози, варијации во боја или црно-бело“, додал сопственикот, кој, изгледа, ќе има многу повеќе работа овие денови отколку што се надеваше.

„Постојано правам некоја игра со акција или подарок, но овој одговор ме изненади“, заклучил тој.

Прикажи повеќе...

Забава

Бјелогрлиќ ги откри деталите од третата сезона на „Сенки над Балканот“

Објавено пред

Третиот циклус од популарната серија „Сенки над Балканот“, која публиката долго време ја чекаше со големо нетрпение, е во фаза на пишување, а како што најави режисерот и актер Драган Бјелогрлиќ, снимањето ќе почне кон крајот на летото.

dobivaj vesti na viber

Драган Бјелогрлиќ и неговиот тим соработници интензивно работат на сценариото за третата сезона на една од најпопуларните серии на нашите простори – „Сенки над Балканот“, а овој пат актерската екипа ќе ја комплетираат Нина Јанковиќ, Милан Мариќ и Милош Биковиќ во Јосип Броз Тито, пишува Nova.rs.

„Во моментот пишуваме. ‘Сенките’ се многу тежок проект за мене, но страшно инспиративен“, почна Бјелогрлиќ опишувајќи го процесот на создавање:

„Многу се плашам кога влегувам во процесот на пишување, а по процесот на снимање и сѐ друго толку ме обземаат ‘сенките’, што веќе не можам да правам ништо друго и да се занимавам со ништо. Веќе сум на возраст кога би сакал да живеам малку поопуштено, затоа и го одложив. Сепак, влеговме во процесот на пишување, ја напишавме целата приказна, првите две епизоди се завршени, сега ја пишуваме третата. Се надевам дека сѐ ќе биде готово до август и дека снимањето ќе почне во текот на август, дека ќе завршиме до Нова година и дека ќе се емитува напролет“.

Во серијата , покрај стандардните ликови, ќе бидат и Милан Мариќ, Нина Јанковиќ и Милош Биковиќ, а Драган Бјелогрлиќ го откина временскиот период што ќе се прикажува во третиот циклус од популарната серија.

„Имаме работа со периодот од 1939 година, приказната почнува кога Милан Стојадиновиќ распишува избори, тоа беа многу важни избори на кои победи, но не дојде на власт, го наследи принцот Павле. Тоа беше многу значајна година кога на сите им беше јасно дека доаѓа голема војна, дека светот нема да изгледа како порано и дека секој има свои планови. Можам да кажам дека една од најголемите мистерии се случува на панината ‘Ртањ“, ги откри деталите режисерот Драган Бјелогрлиќ и ја заинтригира публиката, која со нетрпение го очекува продолжението на популарната серија.

„Во Србија има многу мистицизам. Го избравме ‘Ртањ од друга причина, а ‘Ртањ е интересен поради легендите, по населението што живее таму и верува во секакви работи и затоа што таму имаше некои рудници“.

Дали овој трет циклус ќе ја заврши приказната останува да видиме. Но, едно е сигурно, а тоа е дека сите со нетрпение ја очекуваат новата и возбудлива приказна за своите омилени херои, кои ги толкуваат: Драган Бјелогрлиќ, Андрија Кузмановиќ, Марија Бергам, Наташа Нинковиќ, Небојша Дугалиќ, Ненад Јездиќ, Срѓан (Жика) Тодоровиќ, Горан Богдан, Јована Стоиљковиќ.

Прикажи повеќе...

Забава

Фустаните на принцезата Дијана изложени во Хонг Конг пред аукцијата

Објавено пред

Светложолтата јакна обложена на рамениците и украсена со блескави златни копчиња, која ја носеше принцезата Дијана на патувањето во Хонг Конг во 1989 година, ќе биде една од шесте нејзини парчиња изложени во поранешната британска колонија пред аукцијата закажана за јуни.

dobivaj vesti na viber

Колекцијата на фустани, чевли и чанти на принцезата од Велс е изложена во трговскиот центар во Хонг Конг во следните 12 дена од четврток пред колекцијата да се пресели во Ирска до аукцијата на 27 јуни. Принцезата Дијана, која загина во сообраќајна несреќа во Париз во 1997 година, ја диктираше модата секогаш кога се облекуваше и излегуваше, рече Мартин Нолан, директор на аукциската куќа „Џулиен“ со седиште во Калифорнија.

Познатата јакна од нарциси на дизајнерката Кетрин Вокер би можела да достигне цена од 50.000 долари, а синиот вечерен фустан со ѕвездички би можел да достигне цена од 400.000 долари. Принцезата го носеше овој фустан од дизајнерот Мареј Арбејд на премиерата на „Фантом од операта“ во 1986 година во Вест Енд, Лондон.

Изложени е и вечерната тоалета со свила и тантела од дизајнерот Виктор Еделштајн и цветната тоалета на Кетрин Вокер, што Дијана ја носеше во 1991 година.

Еден од посетителите, 69-годишниот Фунг, се присетува како толпата се насобрала на улиците на Хонг Конг кога Дијана пристигнала во тој град во 1989 година. „Таа беше харизматична, грижлива и посветена на добротворната работа. Затоа е исклучително почитувана во Хонг Конг“, вели Фунг.

Во 2023 година аукциската куќа „Џулиен“ продаде вечерен фустан на принцезата Дијана за рекордни 1,14 милион долари.

Прикажи повеќе...

Најново

Македонија8 часа

Мицкоски од Чаир: На Македонија ѝ треба обединување и единство, а не поделби, владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе вложи 1 милијарда евра за проекти во сите општини

Се чувствува победничка атмосфера и енергија, тоа е важно за сите нас и ни дава мотив да продолжиме посилно да...

Свет9 часа

Бремена жена е убиена денеска во израелски напад во Газа, бебето спасено со царски рез

Девојче се роди денес по итен царски рез на нејзината мајка, која беше убиена во израелски напад врз градот Рафа...

Свет9 часа

Русија и се заканува на Америка поради историска одлука: Ова ќе заврши со понижувачко фијаско

Русија денеска соопшти дека поддршката на американските претставници за нова помош за Украина во износ од 60,84 милијарди американски долари покажува...

Македонија11 часа

Пендаровски: Мицкоски пред некој ден повика на формирање на семакедонски патриотски фронт, исто како во времето на режимот

На денешниот граѓански собир во Скопје, претседателскиот кандидат Стево Пендаровски се осврна и на меѓуетничките односи, истакнувајќи дека од независноста...

Свет13 часа

(Видео) Опасни поплави ѝ се закануваат на кинеска провинција, над 127 милиони луѓе се евакуирани

Големите реки, канали и езера во кинеската провинција Гуангдонг се соочуваат со опасни поплави, поради што владата денеска одобри акционен...

Македонија14 часа

Битиќи: Јавно здравство без партиципација и повисоки плати за медицинските лица

„Срцето и душата на државата лежи во здравјето на нашите граѓани, а должноста на една социјалдемократска власт е да се...

Македонија14 часа

Николоски: Директорката на прилепската болница поставена од Филипче со огромен корупциски скандал – за иста услуга плаќала дупло

Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ и носител на изборна единица 4, на денешната пред сконференција се осврна на, како што...

Регион15 часа

Отстранета голема бомба во Ниш, евакуираните 1300 граѓани се враќаат дома

Завршена е акцијата на неутрализирање и уништување на воздушната бомба која остана од бомбардирањето на НАТО на улицата Александра Медведева...

Свет17 часа

(Видео) Иран ја засилува репресијата врз граѓаните: Егзекуции, апсења и враќање на моралната полиција

Со погубување на осуденици, апсење дисиденти и враќање на полициските патроли за спроведување на задолжителните правила за хиџаб, Иран ја...

Свет17 часа

На изборите во Баскија може да победи партијата која сака независност од Шпанија 

Баскиската сепаратистичка партија Билду, која влече корени од политичкото крило на сега веќе непостоечката вооружена група ЕТА, би можела за...

Македонија18 часа

Три завршни митинзи на претседателските кампањи денеска во Скопје, кампањата за парламентарни избори продолжува

Продолжуваат кампањите за претстојните претседателски и парламентарни избори, каде претседателските кандидати, како и кандидатите за пратеници во шесте изборни единици...

Македонија18 часа

Пендаровски: Мицкоски по амбасади ветува дека прв негов приоритет ќе биде внесување на Бугарите во Уставот

Пред граѓаните на Струмица, кандидатот за претседател, Стево Пендаровски се осврна на ставот на ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски во однос...

Македонија18 часа

Силјановска-Давкова: Пендаровски е еднакво одговорен за скандалите и криминалите на ДУИ

„Претседателот воопшто не е невин. Барем дваесетина пати требаше да посегне по ветото кога се носеа лошите закони. Тој, скромно,...

Македонија1 ден

Гордана Силјановска-Давкова: Однесувањето на ДУИ е врв на султанатот во Македонија

Денеска, во рамките на својата кампања за претседателка на Македонија, професор д-р Гордана Силјановска-Давкова, одржа говор во Берово. – Врв...

Свет1 ден

САД изгласа помош на Украина: Ова може да го промени текот на војната

Претставничкиот дом на американскиот Конгрес денеска го изгласа законот за дополнителна помош за Украина, дел од пакетот од 95 милијарди...

Македонија1 ден

Пендаровски: Јас сум ваш, вие сте мои, а сите заедно сме наши – ќе успеееме

Зборувајќи пред граѓаните на Василево, кандидатот за претседател Стево Пендаровски потенцираше дека Македонија веќе е горда на постигнатото, а со...

Македонија1 ден

Ковачевски: Само со ЕУ е можна реална и суштинска промена во нашето општество

Само со ЕУ е можна реална и суштинска промена во нашето општество. Само со ЕУ можеме да ги одобриме состојбите...

Македонија1 ден

Со полициски хеликоптер пренесен македонски државјанин од Унгарија до Скопје

Денеска (20.04.2024) по добиено барање од ЦУК, со полициски хеликоптер Бел-412 од Одделот за воздухопловни единици, од Сегедин, Унгарија до...

Македонија1 ден

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата ќе направат трансформација во Македонија, со „Платформа 1198“ ќе се решат проблемите на граѓаните

„Во очите на граѓаните има една желба да што побргу заврши сето ова кое што се случуваше шест и половина...

Македонија2 дена

Пендаровски: Прифаќам дебата со сите противкандидати

Кандидатот за претседател Стево Пендаровски ја прифати поканата на националниот јавен сервис за учество на дебата со сите противкандидати во...