Министерството за здравство со препораки: Тетовци да не излегуваат од дома без потреба

Министерството за здравство со препораки: Тетовци да не излегуваат од дома без потреба

Министерството за здравство излезе со препораки за жителите на Тетово и околината. „Светскaта здравствена организација ја прогласила…

Туфегџиќ: Македонија од 2013 нема издадено лиценца за лектор, ќе го деблокираме процесот со законски измени

Туфегџиќ: Македонија од 2013 нема издадено лиценца за лектор, ќе го деблокираме процесот со законски измени

Во собраниска процедура се предлог-измени на Законот за употреба на македонскиот јазик, кои предвидуваат деблокирање на процесот…

(ВИДЕО) Родителите на децата со посебни потреби најавуваат кампување пред ресорните министерства

(ВИДЕО) Родителите на децата со посебни потреби најавуваат кампување пред ресорните министерства

Родителите на децата со посебни потреби бараат поголема ажурност од институциите. Тие пет месеци кампуваат во Паркот…