Закажана вонредна седница на ОН поради одлуката на Трамп

Закажана вонредна седница на ОН поради одлуката на Трамп

Советот за безбедност на Обединетите нации за утре закажа вонредна седница по повод одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп да го признае Ерусалим како пресртолнина на Израел.

Одржување итна седница барале осум земји членки на Обединетите нации.

Седница побараа Боливија, Египет, Франција, Италија, Сенегал, Шведска, Велика Британија и Уругвај.