Шмизлата од Паркот „прошета“ до Паркови и зеленило

Шмизлата од Паркот „прошета“ до Паркови и зеленило

Една од двете шмизли, кои беа поставени пред фонтаната „Лотосов цвет“ во Градскиот парк, „прошета“ до ЈП Паркови и зеленило.
Претходно вандализирана, откако ѝ беа отсечени рацете. Сегашната локација е спроти старата Американска амбасада на Илинденска.

Веднаш до шмизлата, има куќарка за куче на која пишува „Пази куче!“