МАКФАКС

Скопје

Мапирање на дивите депонии во скопската општина Кисела Вода

Мапирање на дивите депонии во скопската општина Кисела Вода

Скопје

Изминатата седмица, општинските служби задолжени за заштита на животната средина заедно со општинското комунално претпријатие „Комуналец – Кисела Вода“ започнаа акција за евидентирање и мапирање на микро-локациите и црните точки

Прочитајте го целиот напис
02.04.2012

Едукатвини работилници во Карпош

Едукатвини работилници во Карпош

Скопје

Во понеделник со почеток во 18.30 часот, во просториите на Општина Карпош (ул. Демир Трајко бб ) стартуваат едукативните работилници од областа на здравството. Организатор на трибините е Општина Карпош

Прочитајте го целиот напис
02.04.2012

Отворен парк за домашни миленици во Скопје

Отворен парк за домашни миленици во Скопје

Скопје

Во понеделникот, во вториот дел од територијата на Градскиот парк на главниот град Скопје, беше промовиран ткн Паркот за миленичиња. На промоцијата на Паркот за миленичиња, присуствуваа градоначалникот на Град

Прочитајте го целиот напис
02.04.2012

Скопје се смее-Априлијада 2012

Скопје се смее-Априлијада 2012

Скопје

Детски културен центар- „Карпош“ и Град Скопје на 1-ви Април (недела) во 11 часот на Плоштадот Македонија организираат невидена детска журка „Априлијада 2012- Скопје се смее“. Традиционално Манифестацијата ќе биде

Прочитајте го целиот напис
01.04.2012

Жичницата ќе вози по летен распоред

Жичницата ќе вози по летен распоред

Скопје

Жичницата Милениумски крст на падините на Водно крај Скопје, од денеска ќе вози по летен распоред. Во петок и за

Прочитајте го целиот напис
01.04.2012

Владата на 1 април без вода

Владата на 1 април без вода

Скопје

Зградата на владата на Република Македонија во недела на 01 април, на денот на шегата, ќе остана без вода, информираше

Прочитајте го целиот напис
31.03.2012

Шпанци ќе го осмислуваат проектот за подземната сообраќајница во центарот

Шпанци ќе го осмислуваат проектот за подземната сообраќајница во центарот

Скопје

Подземна сообраќајница на длабочина од 10 метри ќе го растоварува сообраќајот во централното градско подрачје. За таа цел, во петок

Прочитајте го целиот напис
30.03.2012

Потпишан Договор за отвoрање Дневен центар за стари лица

Потпишан Договор за отвoрање Дневен центар за стари лица

Скопје

Договор за соработка меѓу Министерството за труд и социјална политика, Градот Скопје и Црвен крст на Град Скопје за отвoрање

Прочитајте го целиот напис
30.03.2012

Без струја дел од Црниче, Тафталиџе, Центар…

Без струја дел од Црниче, Тафталиџе, Центар…

Скопје

Заради изведување одредени технички инвестициони зафати во дистрибутивната електроенергетска мрежа од страна на ЕВН Македонија, во среда без струја ќе

Прочитајте го целиот напис
27.03.2012

Времено одземени четири возила на диви таксисти

Времено одземени четири возила на диви таксисти

Скопје

Времено се одземени четири возила на подрачјето на Скопје, заради вршење на такси превоз без лиценци. Акцијата била организирана во

Прочитајте го целиот напис
26.03.2012

Макфакс е-билтен

Email *