Скандал во Австралија: Заменик-премиерот си поднесе оставка поради неговата врска со службеничка

Скандал во Австралија: Заменик-премиерот си поднесе оставка поради неговата врска со службеничка

Вицепремиерот на Австралија, Барнаби Џојс, денеска поднесе оставка, наводно, поради неоснованите обвинувања дека сексуално вознемирувал една жена.…