Првата порака на IS до Трамп

Првата порака на IS до Трамп

Ултрарадикалната сунитска организација Исламска држава (IS) го упати првото директно соопштение во коешто американскиот претседател Доналд Трамп…

Трамп го избра новиот советник за национална безбедност- генерал со огромен талент и искуство

Трамп го избра новиот советник за национална безбедност- генерал со огромен талент и искуство

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави во понеделникот дека 54-годишниот генерал-полковникот Херберт Рејмонд Мекмастер ќе биде негов советник…

Апелациониот суд го поддржа суспендирањето на указот на Трамп за забрана за влез во САД, за него тоа е политичка одлука

Апелациониот суд го поддржа суспендирањето на указот на Трамп за забрана за влез во САД, за него тоа е политичка одлука

Сојузниот апелационен суд на САД во Сан Франциско едногласно го поддржа суспендирањето на извршниот указ на претседателот…