МАКФАКС

Здравје

Италијански суд потврди дека употребата на мобилен предизвикува тумор

Италијански суд потврди дека употребата на мобилен предизвикува тумор

Daily news

Италијанскиот суд утврди дека вработен во државната компанија Телеком добил тумор заради повеќе од 15 години интензивно користење на мобилниот телефон, пишува Independent. Судот, во првата ваква пресуда во историјата,

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Живееме во длабока заблуда дека сапун ги убива микробите

Живееме во длабока заблуда дека сапун ги убива микробите

Daily news

  Точно ли е дека сапунот може да помогне за размножување на бактерии и ширење на инфекции? Може ли бактериите да станат отпорни на антибактериските супстанци? На овие прашања имаме

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Научниците пронашле лек против деменција

Научниците пронашле лек против деменција

Daily news

Научниците се надеваат дека успеале да пронајдат лек што ги спречува сите невродегенеративни болести на мозокот, вклучувајќи ја и деменцијата, соопшти Советот за медицински истражувања на Велика Британија. Нивниот тим

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Велигденски јајца од грав

Велигденски јајца од грав

Daily news

  За луѓето кои го гледаат животот и не се занимаваат со туѓата исхрана, несфатливо е тоа што ќе го прочитаат сега. Вегани мразат месо и останатите ги нарекуваат убијци.

Прочитајте го целиот напис
16.04.2017

Револуција во борбата против ракот: Фондацијата на Мехран Кеш најавува нов метод за лекување

Револуција во борбата против ракот: Фондацијата на Мехран Кеш најавува нов метод за лекување

Daily news

  Фондацијата на Мехран Кеш ќе го објави своето големо откритие за борбата со ракот, соопшти Veterans Today. Официјално откритието

Прочитајте го целиот напис
16.04.2017

Тринаесетгодишна Србинка роди девојче

Тринаесетгодишна Србинка роди девојче

Daily news

  Во Србија 13 годишно девојче стана мајка и влезе во историјата.Тринаесет годишната Србинка роди девојче, пренесе белградското радио Б92.

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

(ФОТО 18+) Девојче родено со срце надвор од телото, животот му виси на конец

(ФОТО 18+) Девојче родено со срце надвор од телото, животот му виси на конец

Daily news

  Малата Хемлата Пател е родена со многу ретка болест Ectopia Cordis што се среќава на едно од осум милиони

Прочитајте го целиот напис
12.04.2017

Што треба да знаете за акните

Што треба да знаете за акните

Daily news

Акне е најчесто заболување на кожата кое ги зафаќа 85% од адолесцентите. Акните не влијаат директно на здравствената состојба на

Прочитајте го целиот напис
11.04.2017

Играњето Тетрис е ефикасно во спречувањето на трауми по доживеана сообраќајка

Играњето Тетрис е ефикасно во спречувањето на трауми по доживеана сообраќајка

Daily news

Играњето Тетрис во болница само неколку часа по доживеана автомобилска несреќа, може да спречи појава на пострауматично стресно пореметување(ПТСП), покажа

Прочитајте го целиот напис
01.04.2017

Големо откритие: Белите дробови не се само за дишење, туку и за производство на тромбоцити

Големо откритие: Белите дробови не се само за дишење, туку и за производство на тромбоцити

Здравје

  Научници открија дека белите дробови не само што служат за дишење, туку и за производство на тромбоцити, крвни зрнца

Прочитајте го целиот напис
24.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *