Контакт

Македонија

Поради протестот за „Монструм“ изменет режим на линиите на ЈСП

Објавено пред

Силно полициско обезбедување е распоредено околу скопските судови, непосредно пред почетокот на протестот за изречените казни во случајот „Монструм“ за петкратното убиство на Смилковското Езеро.

Поради најавен протест блокирани се и повеќе сообраќајници во главниот град, па ЈСП информира дека голем дел од автобуските линии ќе имаат изменет режим на сообраќање.

По изменети траси ќе возат:

ЛИНИИИ 2 и 2А (Сарај – Автокоманда/Железара)
Автобусите ќе се движат по траса по булевар Партизански одреди до Соборен храм, потоа преку Рекорд, Работнички дом, улица Кеј 13 Ноември (Дрво декор), „Веро Џамбо“, улица Беласица кон Континентал и ќе продолжуваат по својата редовна траса.
ЛИНИИИ 2 и 2А (Автокоманда/Железара – Сарај)
Автобусите ќе се движат по траса по булевар Александар Македонски до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица, постојка НБРСМ 1, Југодрво, Зелен пазар, Рекорд, Соборен храм и ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 8 (Влае – Љуботенски пат)
Автобусите ќе се движат по траса по булевар Илинден до пред Влада на РСМ, потоа преку булевар Климент Охридски, преку Рекорд, Работнички дом, улица Кеј 13 Ноември ( Дрво декор), „Веро Џамбо“, улица Беласица кон Континентал, булевар Никола Карев, населба Железара, ќе продолжуваат на булевар Христијан Тодоровски Карпош, старо кино Бутел и продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИЈА 8 (Љуботенски пат – Влае)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до старо кино Бутел, населба Железара, ќе продолжуваат по улица „Ферид Бајрам“, булевар „Никола Карев“ до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица „Беласица“, постојка НБРСМ 1, потоа преку Југодрво, Рекорд, ќе продолжуваат на булевар Климент Охридски покрај Соборен храм на булевар „Илинден“ и ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 9 (Клинички центар – Скопје Север)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Југодрво, потоа преку „Веро Џамбо“, улица Беласица кон Континентал, булевар Никола Карев, населба Железара ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, Поликлиника Чаир, улица Кемал Сејфула, стадион Чаир, СУГС „Цветан Димов“ и ќе продолжуваат до СУГС „Арсени Јовков“
ЛИНИЈА 9 (Скопје Север – Клинички центар)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до СУГС „Цветан Димов“, потоа по улица Кемал Сејфула покрај стадион Чаир, улица Ферид Бајрам, Поликлиника Чаир, населба Железара ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, булевар Никола Карев до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица, преку псотојка НБРСМ 1, Југодрво и потоа ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИИТЕ 11, 11а, 64, 64А
Автобусите ќе се движат по редовната траса ТЦ „Буњаковец“, потоа преку Рекорд, Работнички дом, улица „Кеј 13 Ноември“ (Дрво декор), „Веро Џамбо“ до Транспортен центар
ЛИНИИТЕ 11, 11а, 64 и 64А
Автобусите од Транспортен центар, преку постојка НБРСМ 1, ќе продолжуваат кон Југодрво, па преку Рекорд, Соборен храм ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 12 (Сарај – Саем)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до ТЦ „Буњаковец“, потоа преку Рекорд, Зелен пазар кон „Веро Џамбо“, па по улица Беласица до Саем

ЛИНИЈА 15А (Карпош 4 – Ново Лисиче)
Автобусите ќе се движат по редовната траса по булевар „Илинден“ до пред Влада на РСМ, потоа преку булевар Климент Охридски, потоа преку Рекорд, Зелен пазар ќе продолжуваат по својата редовна траса.
Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање

ЛИНИЈА 16 (Пржино – Железара)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Градска болница, па од кај Работнички дом, улица „Кеј 13 Ноември“ ќе продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИЈА 16 (Железара – Пржино)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица „Беласица“, постојка НБРСМ 1, Југодрво и ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 17 (улица „Островска“ – Музеј на современа уметност)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Работнички дом и тука ќе завршува
ЛИНИЈА 17 (Музеј на современа уметност – улица Островска)
Почетна постојка ќе биде кај Работнички дом, па по улица Кеј 13 Ноември, „Веро Џамбо“ ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИИ 18 и 118 (Визбегово – Транспортен центар)
Автобусите ќе се движат по редовна траса до ТЦ „Буњаковец“, потоа преку Рекорд, Работнички дом, улица Кеј 13 Ноември ( Дрво декор), Веро Џамбо до Транспортен центар
ЛИНИИ 18 и 118 (Транспортен центар – Визбегово)
Автобусите ќе се движат од Транспортен центар, постојка НБРСМ 1, потоа преку Југодрво, Рекорд, до Соборен Храм и ќе продолжуваат по редовната траса

ЛИНИЈА 18 а (Транспортен центар – Визбегово)
Автобусите ќе се движат од Транспортен центар, по улица Беласица кон Континентал, по булевар Никола Карев, населба Железара ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, Поликлиника Чаир, улица Кемал Сејфула, стадион Чаир, СУГС „Цветан Димов“ и ќе продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИЈА 18 а (Визбегово – Транспортен центар)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до СУГС „Цветан Димов“, по улица Кемал Сејфула покрај стадион Чаир, улица Ферид Бајрам, Поликлиника Чаир, населба Железара ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, булевар Никола Карев, Автокоманда до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица до Транспортен центар

ЛИНИЈА 19 (Карпош 4 – Шуто Оризари)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до ТЦ „Буњаковец““, потоа преку Рекорд, Зелен пазар, „Веро Џамбо“, улица „Беласица“ кон Континентал, па по булевар „Никола Карев“, населба Железара ќе продолжуваат по улица „Ферид Бајрам“, Поликлиника Чаир ќе продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИЈА 19 (Шуто Оризари – Карпош 4)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Поликлиника Чаир , населба Железара, ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, булевар Никола Карев, Автокоманда, до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица, постојка НБРСМ 1, Југодрво, Зелен пазар , Рекорд, Соборен храм и ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 20 (Транспортен центар – Шуто Оризари)
Автобусите ќе се движат од Транспортен центар, преку улица Беласица кон Континентал, булевар Никола Карев, населба Железара, ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, Поликлиника Чаир, улица Кемал Сејфула, стадион Чаир, СУГС „Цветан Димов“ и ќе продолжуваат по својата редовна траса
Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање.

ЛИНИЈА 32 (Љубин – Транспортен центар)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до ТЦ „Буњаковец“, потоа преку Рекорд, Работнички дом, улица Кеј 13 Ноември ( Дрво декор), „Веро Џамбо“ до Транспортен центар
ЛИНИЈА 32 (Транспортен центар – Љубин)
Автобусите од Транспортен центар, преку постојка НБРСМ 1, преку Југодрво, Рекорд, до Соборен Храм и ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 35 (Ново Лисиче – Скопје Север)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Транспортен центар, па по улица „Беласица“ кон Континентал, по булевар „Никола Карев“, преку Железара, улица „Ферид Бајрам“, Поликлиника Чаир и ќе продолжуваат по својата редовна траса
Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на сообраќање

ЛИНИЈА 43 (Дом на печат – Јужноморавски бригади)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Работнички дом, улица Кеј 13 Ноември ( Дрво декор), „Веро Џамбо“, улица Беласица кон Континентал и ќе продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИЈА 43 (Јужноморавски бригади – Дом на печат)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица „Беласица“, постојка НБРСМ 1, Југодрво, Зелен пазар и потоа ќе продолжуваат по својата редовна траса

Линија 45 (Транспортен центар – Ченто)
Автобусите од Транспортен центар, преку улица Беласица кон Континентал, ќе се движат по булевар Никола Карев и ќе продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИЈА 45 (Ченто – Транспортен центар)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица до Транспортен центар

ЛИНИИ 47, 61, 71 и 81 (Љубанци, Побожје, Бањани, Блаце – Транспортен центар)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Бутел старо кино, населба Железара ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, булевар Никола Карев, Автокоманда до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица до Транспортен центар
ЛИНИИ 47, 61, 71 и 81 (Транспортенц центар – Љубанци, Побожје, Бањани, Блаце)
Автобусите од Транспортен центар, преку улица Беласица ќе се движат кон Континентал, преку булевар Никола Карев, населба Железара, па ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 47А (Транспортен центар – Љуботен)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до старо кино Бутел, населба Железара, па ќе продолжуваат по улица „Ферид Бајрам“, булевар „Никола Карев“, Автокоманда, до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица „Беласица“ до Транспортен центар
ЛИНИЈА 47А (Љуботен – Транспортен центар)
Автобусите од Транспортен центар, преку улица Беласица ќе сообраќаат кон Континентал, па по булевар „Никола Карев“, населба Железара ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИЈА 50 (Хиподром – Клинички центар)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица, постојка НБРСМ 1, Југодрво, Зелен пазар и потоа ќе продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИЈА 50 (Клинички центар – Хиподром)
Автобсуите ќе се движат по редовната траса до Работнички дом, па по улица Кеј 13 Ноември ( Дрво декор), „Веро Џамбо“, улица Беласица кон Континентал и ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИИ 57 и 59 (Козле, Карпош 3 – Радишани, Кучевичка бара)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до Работнички дом, улица Кеј 13 Ноември ( Дрво декор), „Веро Џамбо“, улица Беласица кон Континентал, булевар Никола Карев, населба Железара, ќе продолжуваат на булевар Христијан Тодоровски Карпош, старо кино Бутел и ќе продолжуваат по својата редовна траса
ЛИНИИ 57 и 59 (Радишани, Кучевичка Бара – Козле, Карпош 3)
Автобусите ќе се движат по редовната траса до старо кино Бутел, населба Железара, ќе продолжуваат по улица Ферид Бајрам, булевар Никола Карев, Автокоманда, до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“ по улица Беласица, постојка НБРСМ 1, Југодрво, Зелен пазар и ќе продолжуваат по својата редовна траса

ЛИНИИТЕ 52, 53, 54, 55, 55а, 55в, 62, 63а, 63б, 65, 65а, 65б, 65в, 66, 66а и 68
Автобусите од Транспортен центар, преку улица „Беласица“ ќе се движат кон Континентал, па преку булевар „Никола Карев“ ќе се приклучуваат на својата редовна траса
Во обратна насока ќе се движат по редовната траса до Општина Гази Баба, потоа преку клучка „Континентал“, па по улица Беласица ќе продолжуваат кон Транспортен центар

НАПОМЕНА:
Во случај да биде затворена улица 11 Октомври, сите линии кои сообраќаат кон Карпош, ќе бидат пренасочени по улица „Кирил и Методиј“ преку Рамстор, а во обратна насока по улица Железничка кон Транспортен центар

Македонија

Во Македонија 890 нови случаи на коронавирус, 35 лица починаа

Објавено пред

Во последните 24 часа во Македонија се потврдени 890 нови случаи на коронавирус, 35 лица починаа, а оздравени се 1.024 пациенти, соопшти Министерството за здравство.

Во последните 24 часа се направени 3.284 тестирања, а регистрирани се 890 нови случаи на Ковид-19 во:
Скопје – 349, Битола – 68, Куманово – 59, Прилеп – 52, Тетово – 36, Струмица – 35, Велес – 32, Охрид – 29, Кавадарци – 27, Штип – 25, Кочани – 24, Кичево – 20, Гостивар – 19, Виница – 15, Гевгелија – 14, Неготино и Валандово – по 11, Струга, Свети Николе и Радовиш – по 9, Пробиштип – 7, Крива Паланка – 6, Ресен и Берово – по 4, Делчево и Демир Хисар – по 3, Богданци, Демир Капија и Кратово – по 2, Крушево, Македонски Брод, Пехчево и Дојран – по 1.

Пријавени се вкупно 35 починати лица: 7 од Скопје (35г, 39г , 61г, 69г, 73г, 80г ,84г), 6 лица од Куманово (65г, 70г, 73г, 74г, 76г и 87г), по 3 починати лица од Прилеп ( 71г,72г и 77г) и Битола (64г,65г и 74г), по 2 лица од Кавадарци (75г и 76г), Велес (53г и 79г), Штип (67г, 69г), Струмица(54г и 84г), Крива Паланка(71г и 72г) и Струга(62г и 72г), по едно лице од Гостивар (77г), Кочани (34г), Кичево (57г) и Охрид (77г).

Сите се починати во болнички услови.

Досега во земјата се направени вкупно 681.272 тестирања на Ковид-19.

Вкупната бројка на Ковид-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 145.001, бројката на оздравени пациенти е 120.707, на починати е 4.357, а бројот на активни случаи изнесува 19.937.

Прикажи повеќе...

Македонија

Средба Димитров – Шаленберг

Објавено пред

Заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Никола Димитров, ја заокружи еднодневната работна посета на Австрија со средба со федералниот министер за надворешни работи, Александар Шаленберг.

Димитров нагласи дека прашањето за почнување на преговорите на земјата за полноправно членство во ЕУ има силни геополитички импликации за Унијата како проект за европско обединување и укажа на загриженоста за негативното влијание на секое понатамошно одолжување на пристапните преговори врз кредибилитетот на ЕУ во регионот, а со тоа и на улогата на Унијата како глобален актер.

„Ова е клучен момент за постигнување чекор напред во евроинтегративниот процес на Северна Македонија со ЕУ, што би значело и преточување на интересот на Австрија како непосреден сосед на регионот на Западен Балкан во конкретен резултат базиран на објективно вреднување на копенхашките критериуми“, рече Димитров.

Министерот Шаленберг ја поздрави посветеноста на земјата во спроведување на реформите што значат вистинско приближување кон европските стандарди и нагласи дека поддршката и интересот на Виена за заеднички успех е сосема јасна.

Соговорниците разменија мислења за продлабочување на билатералната соработка, која се одвива во рамките на континуирана техничка помош, но и преку економската и инвестициската рамка, како и хуманитарната помош во контекст на ковид-кризата. Димитров се заблагодари за солидаризирањето на Австрија со регионот уште од самиот почеток на здравствената криза, информираат од неговиот кабинет.

„Во овие тешки времиња што ги предизвика пандемијата, пријателската помош е повеќе од добредојдена и во тој контекст би сакал да упатам благодарност за континуираната политичка и економска поддршка, но и значајната помош за секторот здравство од Австрија“, истакна Димитров на средбата.

Прикажи повеќе...

Македонија

Мицкоски: Илјадници луѓе се заведени во Избирачкиот список со два матични броја

Објавено пред

Лидерот на опозицијата, Христијан Мицкоски, на денешниот брифинг со новинарите обелодени нов скандал со назив „Мафија 2“, кој се однесува на злоупотреба на институциите, при што едно лице е заведено со два матични броја.

Според неговата информација добиена од свиркачи, во Македонија има најмалку 20.000 лица што имаат по два ЕМБГ.

Тој го повика министерот за внатрешни, Оливер Спасовски, и надлежните институции да одговорат како и кога се издадени овие двојни матични броеви, кои, според него, се користеле за разни злоупотреби, пред сѐ, за гласање на избори затоа што овие лица ги има во Избирачкиот список.

„Покрај аферата ‘Мафија’, каде што структури на власта издавале документи за идентификација на криминални структури, на познати балкански босови, во оваа афера може да се види дека едни исти лица имаат два матични броја. Како што може да се забележи, едно исто лице со двоен матичен број го има по два пати во Избирачкиот список. Според проверките во Избирачкиот список, истото лице е регистрирано на своето вистинско име, вистинска адреса, а вториот пат е регистрирано на друго лице во друга општина, при што првичните броеви се исти, а последните три се разликуваат. Конкретно, при проверката на терен за лицето Џадин Адемовски, кој на една адреса се води во Чаир, а на другата во Сарај, кога го побаравме Џадин на првата адреса, таму ни кажаа дека овој човек не живее тука, дека не постои такво лице. Ова е класична злоупотреба на институциите и тежок криминал за кој треба да се сноси одговорност“, рече Мицкоски.

Тој јавно праша како може да постои вакво нешто кога во 2016 година по барање на тогашната опозиција беше прочистен Избирачкиот список, а министер беше Оливер Спасовски.

Дополнително, на новинарско прашање зошто ВМРО-ДПМНЕ, која учестуваше во акцијата за прочистување на Избирчкиот список, не реагирала, тогаш Мицкоски рече: „Или во 2016 година не бил прочистен Избирачкиот список како што треба или што е полошо и остава сомнеж – овие матични броеви се впишувани во последните 4-5 години поради криминални дејства во кои власта директно учествувала. Трето објаснување нема. Затоа, наместо Спасовски да се занимава од каде ми се овие информации, нека се заземе да го истражи случајот и да излезе со конкретни одговори. И да не се правда пред јавноста дека оваа било проблем од 1986 година затоа што Списокот се прочистуваше, а тој цело време е министер, тогаш се наметнува прашањето колку вакви избирачки списоци потпишал? Освен тоа, симптоматично е и како 100.000 обрасци му недостигаат на директорот на Упрвата за водење на матичните книги. Остава отворен сомнеж дека оваа операција се случувала во последните 4 години, при што само последните три бројки се менувани, а некој, најверојатно, тоа го правел намерно и со конкретна цел“, објасни Мицкоски.

Мицкоски додаде дека издавањето дипликат матични броеви е поврзано со скандалот „Мафија“, со цел да им се помогне на криминални босови, како Седат Пекер, и водачот на Шкаљарскиот клан, Јовица Вукотиќ, кои поседувале фалсификувани патни исправи издадени во Македонија.

Прикажи повеќе...

Најново

Македонија32 минути

Во Македонија 890 нови случаи на коронавирус, 35 лица починаа

Во последните 24 часа во Македонија се потврдени 890 нови случаи на коронавирус, 35 лица починаа, а оздравени се 1.024...

Македонија1 час

Мицкоски: Илјадници луѓе се заведени во Избирачкиот список со два матични броја

Лидерот на опозицијата, Христијан Мицкоски, на денешниот брифинг со новинарите обелодени нов скандал со назив „Мафија 2“, кој се однесува...

Европа3 часа

Фон дер Лаен обвинета за кршење на дипломатскиот протокол

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лаен, е обвинета за кршење на дипломатскиот протокол како одговор на поканата на...

Македонија5 часа

Кинеските вакцини ќе пристигнат на 28 април

Министерот за здравство најави дека на 28 април во земјата ќе стигнат 200 илјади кинески вакцини додавајќи дека потврдата ја...

Регион6 часа

Објавен нон-пејперот што го потресе регионот: предлози за нови граници на Балканот

Словенечкиот портал „Нецензурирано“ го објави нон-пејперот, односно неофицијалниот дипломатски документ за новите поделби на територијата на поранешна Југославија. Документот, кој...

Регион7 часа

Борисов ја достави оставката пред Националното собрание

Бугарскиот премиер, Бојко Борисов, утрово ја достави оставката пред новоизбраното 45-то Национално собрание на раководениот од него Совет на министрите,...

Европа7 часа

Две години од пожарот во „Нотр Дам“ – се очекува катедралата повторно да биде отворена во 2024

Катедралата „Нотр Дам“ во Париз, уништена во пожар пред две години, повторно ќе биде отворена во 2024 година, вети во...

Свет8 часа

Тела на четири деца пронајдени по пожар во куќа во Русија

Телата на четири деца се пронајдени по избувнувањето пожар во приватна куќа во село во регионот Свердловск во Русија. Во...

Македонија9 часа

Денеска се вакцинираат лицата на 73 и 74 години

Денеска, почнува вакцинацијата на сите граѓани од 73 и 74 години, кои се пријавени преку vakcinacija.mk или преку матичните лекари....

Македонија20 часа

СЗО: Состојбата во земјите од Западен Балкан е сериозна

Претставничката на Европската канцеларија на СЗО, Кетрин Смолвуд, предупреди на состојбата со коронавирусот во земјите од Западен Балкан е сериозна....

Регион21 час

Србија почна со производство на руската вакцина

Во институтот „Торлак“ во Србија почна производството на руската вакцина „спутник В“. Оваа вакцина во иднина ќе може да се...

Македонија23 часа

Работата на Собранието да се деблокира на секое ниво, порача Џафери на вонредна координативна средба

Вонредна координативна средба поради блокадите во Собранието се одржа попладнево на иницијатива на претседателот на законодавниот дом, Талат Џафери, а...

Македонија1 ден

Регистрирани 949 нови случаи на Ковид-19, починаа 33 лица

Во последните 24 часа се направени 3.610 тестирања, а регистрирани се 949 нови случаи на Ковид-19 во: Скопје – 357,...

Македонија1 ден

Европратеници: Македонија и Бугарија треба да се оддалечат од дебатите за историја

Претседателот на Делегацијата на Европскиот парламент за односи со Северна Македонија, Андреас Шидер, вели дека Северна Македонија и Бугарија треба...

Македонија1 ден

Мицкоски: Оставка треба да си даде целата Влада, а Рашковски треба да е во затвор

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во изјава за медиумите во врска со случајот за Рашковски рече дека оставка треба да...

Македонија1 ден

Антикорупциската комисија продолжува со предметите за Рашковски и покрај оставката

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), по поднесената оставка од страна на владиниот секретар за мониторинг и поддршка на...

Македонија1 ден

Филипче: Бројот на новозаразени од Ковид-19 во благ пад, притисокот во болниците и натаму голем

Министерот за здравство, Венко Филипче, изјави дека денеска е забележан тренд на намалување на бројот на новодијагностицирани случаи со Ковид-19....

Македонија1 ден

Македонија со цел до 2030 година да ги намали стакленичките гасови 51 отсто

Владата го усвои ревидираниот национален придонес кон Климатскиот договор од Париз, со што како национална цел ја постави амбицијата во...

Регион1 ден

Борисов: Јас нема да бидам кандидат за премиер во новиот кабинет

Бојко Борисов нема да биде предлог на ГЕРБ за нов премиер. Борисов ова лично им го потврди на новинарите по...

Европа1 ден

Европската комисија: Нема продолжување на договорите за вакцини со „Астра зенека“ и „Џонсон и Џонсон“

Европската комисија донесе одлука да не ги обновува договорите за вакцини против Ковид-19 со компаниите „Астра зенака“ и „Џонсон и...

Досие