МАКФАКС

Берзи

На врвот по промет акцијата на Алкалоид

На врвот по промет акцијата на Алкалоид

Daily news

  Акцијата на Алкалоид АД Скопје во понеделникот се најде на врвот со остварени 9,4 милиони денари или учество од над 47 отсто во вкупниот промет кој изнесуваше 20.062.236 денари.

Прочитајте го целиот напис
04.04.2017

Благ раст на цените на акциите на азиските берзи

Благ раст на цените на акциите на азиските берзи

Daily news

Цените на акциите на азиските берзи во понеделник благо пораснаа, продолжувајќи со позитивниот тренд од првото тромесечје, додека доларот на валутните пазари е стабилен. На Токиската берза Nikkei индексот околу

Прочитајте го целиот напис
03.04.2017

Последниот трговски ден од неделава 12 хартии од вредност со промет над милион денари

Последниот трговски ден од неделава 12 хартии од вредност со промет над милион денари

Daily news

  Последниот трговски ден од неделава вкупниот промет на берзата изнесуваше 33,4 милиони денари, истргувани 122.359 лотови преку 105 трансакции. На листата на “милионерите” се запишаа дури 12 хартии од

Прочитајте го целиот напис
01.04.2017

Вкупен промет од околу 34 милиони денари

Вкупен промет од околу 34 милиони денари

Берзи

  Вкупниот промет на Македонската берза денес изнесуваше 34.206.687 денари реализирани преку 55 трансакции и истргувана количина од 5.132 лотови. Индексот МБИ10 во црвена територија -0,09 отсто, со процент на

Прочитајте го целиот напис
31.03.2017

Раст на акциите на европските берзи и на Волстрит

Раст на акциите на европските берзи и на Волстрит

Берзи

Акциите на европските берзи во среда пораснаа, втор ден по ред, бидејќи на пазарите стивна разочарувањето од неуспехот на американскиот

Прочитајте го целиот напис
30.03.2017

Цените на нафтата се задржаа над 51 долар

Цените на нафтата се задржаа над 51 долар

Берзи

Цените на нафтата се задржаа во среда над 51 американски долар(УСД), поддржани со пречките во снабдувањето од Либија и очекувањата

Прочитајте го целиот напис
30.03.2017

Две блок трансакции со акциите на Нова Стоковна куќа Струмица

Две блок трансакции со акциите на  Нова Стоковна куќа Струмица

Берзи

  Денешниот трговски ден започна со две последователни блок трансакции со вкупно истргувани 143 акции на Нова Стоковна куќа Струмица

Прочитајте го целиот напис
30.03.2017

Послабиот долар и проблемите во снабдувањето ја кренаа цената на нафтата

Послабиот долар и проблемите во снабдувањето ја кренаа цената на нафтата

Берзи

Цените на нафтата во вторник на меѓународните пазари го поминаа нивото од 51 американски долар(УСД), поттикнати од слабиот долар и

Прочитајте го целиот напис
29.03.2017

Раст на цените на акциите на Волстрит и на европските берзи

Раст на цените на акциите на Волстрит и на европските берзи

Берзи

Цените на акциите на Волстрит во вторник пораснаа, па по осум дена е прекинат падот на Dow Jones индексот, а

Прочитајте го целиот напис
29.03.2017

На берзата промет од околу 13,8 милиони денари

На берзата промет од околу 13,8 милиони денари

Берзи

  На македонската берза денес вкупен промет од 13.886.903  денари реализирани преку 78 трансакции и истргувана количина од  7.777 лотови.

Прочитајте го целиот напис
29.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *