МАКФАКС

Надворешна политика

Груевски: Полноправно членство во НАТО е приоритет

Груевски: Полноправно членство во НАТО е приоритет

Надворешна политика

Полноправното членство на Македонија во НАТО останува еден од највисоките приоритети во надворешната политика на нашата земја Ова го изјави премиерот Никола Груевски по средбата со американскиот командант на јужното

Прочитајте го целиот напис
17.03.2010

Фицџералд: Не постои воена пречка за влез на Македонија во НАТО

Фицџералд: Не постои воена пречка за влез на Македонија во НАТО

Надворешна политика

Од воен аспект не постои никаква пречка за полноправно членство на Македонија во НАТО алијансата, заклучиле на денешната средба премиерот Никола Груевски и командантот на Здружената команда на НАТО во

Прочитајте го целиот напис
17.03.2010

Друцас: Постои сè поголема наклонетост за грчката црвена линија

Друцас: Постои сè поголема наклонетост за грчката црвена линија

Надворешна политика

Грчката црвена линија за спорот со името е јасна и добро позната. Мислам дека постои се поголема наклонетост од меѓународната заедница, вели алтернативниот шеф на грчката дипломатија Димитрис Друцас за

Прочитајте го целиот напис
16.03.2010

Фицџералд: Ви претстои светла иднина со НАТО

Фицџералд: Ви претстои светла иднина со НАТО

Надворешна политика

Верувам дека ви претстои светла иднина со НАТО и ви благодарам што помагате во градењето на мирот низ светот Со ваква констатација денеска излезе командантот на Јужната команда на НАТО,

Прочитајте го целиот напис
16.03.2010

Друцас: Постои сè поголема наклонетост за грчката црвена линија

Грчката црвена линија за спорот со името е јасна и добро позната. Мислам дека постои се поголема наклонетост од меѓународната

Прочитајте го целиот напис
16.03.2010

Рикер: Идентитетот е ваш и не се менува

Рикер: Идентитетот е ваш и не се менува

Надворешна политика

Идентитетот е ваш и не се менува. Треба да се фокусирате на приоритети, како што се безбедноста, просперитетот и градењето

Прочитајте го целиот напис
16.03.2010

Австралискиот премиер слабо се правда за навредата кон Македонците

Австралискиот премиер слабо се правда за навредата кон Македонците

Надворешна политика

Одговорот од кабинетот на премиерот на Јужна Австралија, Мајк Ран, дека неговите критики биле насочени кон актуелниот претседател на Македонија

Прочитајте го целиот напис
16.03.2010

Бергант: Македонија покажа дека сака решение за името

Бергант: Македонија покажа дека сака решение за името

Надворешна политика

Македонија покажа дека сака да се реши проблемот со името, а и другата страна треба да покаже дека сака да

Прочитајте го целиот напис
15.03.2010

„Помлада Македонија“ – можно решение за името

„Помлада Македонија“ – можно решение за името

Надворешна политика

„Нова Македонија“ или „Помлада Македонија“ се можни решенија за надминување на спорот со името, изјавил грчкиот интелектуалец Лукас Цукалис во

Прочитајте го целиот напис
15.03.2010

Премиерот Ран под истрага на Австралискиот Комитет за човекови права

Премиерот Ран под истрага на Австралискиот Комитет за човекови права

Надворешна политика

Австралискиот комитет за човекови права прифати да ја разгледа жалбата на Австралиско – Македонскиот комитет за човекови права против премиерот

Прочитајте го целиот напис
15.03.2010

Макфакс е-билтен

Email *