САД: Демократите со тактика на бескрајни дискусии а републиканците со „нуклеарна опција“ во Сенатот, поради судијата Горсач

САД: Демократите со тактика на бескрајни дискусии а републиканците со „нуклеарна опција“ во Сенатот, поради судијата Горсач

Демократската опозиција во американскиот Сенат во четвртокот со тактиката на бескрајните расправи, ткн „филибастер“, го попречија републиканското…