МАКФАКС

Берзи

Благ раст на Dow Jones и S&P 500 индексот по тридневен пад

Благ раст на Dow Jones и S&P 500 индексот по тридневен пад

Берзи

Dow Jones и S&P 500 индексот на Волстрит во четврток благо пораснаа, по три дена пад, што најмногу е благодарение на закрепнувањето на акциите во енергетскиот сектор. Dow Jones зајакна

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Блок трансакции со акцијата на Стопанска банка АД Битола

Блок трансакции со акцијата на Стопанска банка АД Битола

Берзи

Преку две блок трансакции со акцијата на Стопанска банка АД Битола (СБТ) во четвртокот на Македонска берза беа истргувани 1.673 лотови по цена од 1.344,00 денари, додека во класичното тргување

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

На Волстрит пад трет ден по ред

На Волстрит пад трет ден по ред

Берзи

На Волстрит индексите Dow Jones и S&P 500 во средата паднаа трет ден со ред, што е најмногу последица од остриот пад на цените на кациите во енергетскиот сектор по

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

Индексот МБИ10 во негатива

Индексот МБИ10 во негатива

Берзи

Трет ден по ред индексот МБИ10 во средата беше во негатива, со дополнителни 0,37 отсто и моментално изнесува 2.290,40 индексни поени.   Се тргуваше со 12 хартии од вредност при

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

Обврзниците повторно во игра на Македонската берзa

Обврзниците повторно во игра на Македонската берзa

Берзи

Во класичното тргување на Македонската берза во вторникот најголем промет оствари обвзницата за денационализација од четиринаесеттата емисија (РМДЕН14) каде преку

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Цените на нафтата под 56 долари

Цените на нафтата под 56 долари

Берзи

Цените на нафтата се задржаа во понеделник на меѓународните пазари под нивото од 56 американски долари(УСД), балансирајќи меѓу намалената проектирана

Прочитајте го целиот напис
07.03.2017

На врвот по промет акцијата на Комерцијална банка

На врвот по промет акцијата на Комерцијална банка

Берзи

Акцијата на Комерцијална банка АД Скопје и во понеделникот се најде на врвот со остварени 1.6 милиони денари или учество

Прочитајте го целиот напис
07.03.2017

Внимателно тргување на Азиските берзи, се чека Фед да ги зголеми каматите

Внимателно тргување на Азиските берзи, се чека Фед да ги зголеми каматите

Берзи

На азиските берзи во понеделник се тргува внимателно заради геополитичките тензии и уверувањето на инвеститорите дека американски Фед веќе во

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Лошиот квалитет ја спушти цената на кафето

Лошиот квалитет ја спушти цената на кафето

Берзи

Полошиот квалитет ја спушти минатата недела цената на кафето за 17,3 отсто на аукцијата во Кенија. Извештајот на главната берза

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

На Волстрит индексите се лизнаа од рекордните нивоа

На Волстрит индексите се лизнаа од рекордните нивоа

Берзи

На Волстрит во четвртокот индексите паднаа од рекордните нивоа, што е последица од корекцијата на цените на акциите по силниот

Прочитајте го целиот напис
03.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *