МАКФАКС

Македонија

О2 коалиција: Нашата цел е воздухот да биде чист 365 дена во годината

О2 коалиција: Нашата цел е воздухот да биде чист 365 дена во годината

Daily news

О2 коалицијата за чист воздух во сабота напладне по повод Денот на планетата Земја на „Школка“одржа протестен собир на кој ги повикаа граѓаните на самоорганизирање во борбата против загадениот воздух.

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Град Скопје: Се проверува валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Град Скопје: Се проверува валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Daily news

Градот Скопје веднаш по изнесените наоди во јавноста на одредени организации, започна постапка на проверка на валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Александар Атанасов во соодветните

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

СДСМ: И Богов призна штети врз економијата

СДСМ: И Богов призна штети врз економијата

Daily news

Само нова одговорна Влада е решение за лошата економска ситуација во којашто се наоѓаат граѓаните и Република Македонија. Тоа го потврди и гувернерот на Народната банка, Димитар Богов, кој призна

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Манчевски: Контрадикторно е да бараш нови избори без избран претседател на Собрание

Манчевски: Контрадикторно е да бараш нови избори без избран претседател на Собрание

Daily news

Барањето за нови избори го оценувам како многу контрадикторно, затоа што, за да може да се распишат нови избори треба да се избере претседател на Собрание, рече Дамјан Манчевски, пратеник

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Тодоров: Вакцинирањето да не се одложува, вакцините се безбедни

Тодоров: Вакцинирањето да не се одложува, вакцините се безбедни

Daily news

Со набавка на вакцини со подобар квалитет се направи позитивен исчекор на имунизацијата на Република Македонија, вакцините се безбедни и

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Манчевски: Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Манчевски: Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Daily news

Бараме Коце Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на ЈП „Водовод и канализација“, кој има невалидна диплома. Коце Трајановски

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Николовски: На земјоделците мора да им се помогне

Николовски: На земјоделците мора да им се помогне

Daily news

Тука сме да ја пратиме пораката дека на овие луѓе мора да им се помогне. Мнозинството во Парламентот ќе ја

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Порибено езерото Гратче во Кочани

Порибено езерото Гратче во Кочани

Daily news

Во саботата беше реализирано третото порибување на езерото Гратче од страна на членовите на спортско риболовното здружение „Кочански рибар“ Во

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Ниските температурите штетни за земјоделството

Ниските температурите штетни за земјоделството

Daily news

Неочекуваниот пад на температурите ќе се одрази на земјоделските култури, а особено на лозовите насади, овошките и оревот. Хидро-метеролошкиот завод

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Справување со последиците од мигрантската криза

Справување со последиците од мигрантската криза

Daily news

Европа и мигрантската криза ­ справување со причините и последиците е темата на дебатата што во сабота ќе се организира

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Макфакс е-билтен

Email *